• 11 de desembre de 2019

  Visió de l'Alzheimer

  Com és la malaltia de l'Alzheimer? A diferència d'algunes afeccions físiques, com un braç trencat, les malalties mentals poden ser difícils de visualitzar. Aquesta és sols una raó per la qual l'Alzheimer, que provoca un gradual descens de la funció mental, es difícil d'estudiar. Un nou enfocament ha visualitzat tot un cervell de ratolí durant diversos mesos a mesura que es desenvolupava l'Alzheimer, destacant l'acumulació de beta-amiloide, una substància que obstruïx el cervell, provocant pèrdues de memòria i danys. Veure aquesta progressió ajudarà els investigadors a identificar ón te lloc la malaltia i com es pot combatre. Va revelar les estructures de memòria que mostren la susceptibilitat primerenca a les acumulacions, i les complexes xarxes que es desenvolupen amb el pas del temps. Ells també van ser capaços de mostrar que la beta-amiloide causava directament un funcionament anòmal en una part del cervell anomenada cossos mamil·lars, i van observar un tractament que inhibia el seu dipòsit -un progrés que un dia podria ajudar a mantindre els cervells nets d'aquestes restes nocives.

  Escrit per Anthony Lewis

  Vídeo de The Picower Institute for Learning and Memory, publicat en YouTube
  The Picower Institute for Learning and Memory, Department of Brain and Cognitive Sciences, Massachusetts Institute of Technology, Cambridge, MA, EUA
  Drets del vídeo reservats pel autors originals
  Investigació publicada a Communications Biology, octubre de 2019

Què és la BPoD

BPoD són les segles en anglès de la Imatge Biomèdica del Dia, és a dir "Biomedical Picture of the Day". La web original està gestionada i tutelada pel MRC London Institute of Medical Sciences i té com a objectiu inspirar a tots, joves i vells, amb les meravelles de la biomedicina. Les imatges són proporcionades amablement per a la inclusió en aquesta web gràcies a la generositat dels científics de tot el món.

Aquesta web és la versió oficial en català de la BPoD. El creador de la BPoD, el MRC London Institute of Medical Sciences del Regne Unit, no es responsabilitza de la fidelitat de la traducció.