• 12 de desembre de 2019

  L'altre Objectiu de la Marihuana

  Els efectes que canvien la ment de la marihuana -inclosa la seua influència en l'estat d'ànim, la percepció del dolor, la memòria i la fam- són ben coneguts. I el mecanisme d'acció de les drogues a les cèl·lules cerebrals ha sigut el focus d'un estudi intens. Els cannabinoides del fármac, inclós el THC, s'unixen a les proteïnes receptores de les cèl·lules cerebrals provocant la seua activació. Les molècules pròpies del cos que s'unixen a aquestos receptors s'anomenen endocannabinoides, i s'ha après molt sobre com es produïxen, se segreguen i degraden aquestos factors al cervell. Ací es mostra un enzim necessari per a la degradació d'endocanabinoides està representada ací de color marró. Però, la imatge no és de cèl·lules cerebrals. Són cèl·lules del testicle humà. Resulta que tot el conjunt de components del sistema d'endocannabinoides està present a les fàbriques d'espermatozoides humans, cosa que suggerix no només que els endocannabinoides tenen una important funció en la fertilitat, sinó que els homes que prenen marihuana poder estar jugant amb més coses que només la seua ment.

  Escrit per Ruth Williams

  Imatge del treball de John E. Nielsen, Antoine D. Rolland i Ewa Rajpert-De Meyts, i col·laboradors
  Department of Growth & Reproduction, and EDMaRC, Rigshospitalet, University of Copenhagen, Copenhagen, Dinamarca
  Drets de la imatge reservats pels autors originals
  Investigació publicada en Scientific Reports, setembre de 2019

Què és la BPoD

BPoD són les segles en anglès de la Imatge Biomèdica del Dia, és a dir "Biomedical Picture of the Day". La web original està gestionada i tutelada pel MRC London Institute of Medical Sciences i té com a objectiu inspirar a tots, joves i vells, amb les meravelles de la biomedicina. Les imatges són proporcionades amablement per a la inclusió en aquesta web gràcies a la generositat dels científics de tot el món.

Aquesta web és la versió oficial en català de la BPoD. El creador de la BPoD, el MRC London Institute of Medical Sciences del Regne Unit, no es responsabilitza de la fidelitat de la traducció.