• 10 de desembre de 2019

  Caixa Negra

  Durant el segle passat, els biòlegs del desenvolupament han après una gran quantitat sobre el viatge des d'una única cèl·lula a un animal completament format estudiant organismes model com granotes, mosques de la fruita, cucs i ratolins. Molt menys se sap sobre els secrets del desenvolupament precoç en la nostra espècie, o fins i tot en els nostres parents més propers de primats. Fins fa poc només era possible estudiar les primeres dues setmanes del desenvolupament humà o de primats al laboratori, ja que els embrions no poden sobreviure molt de temps sense ser implantats a l'úter. Això significa que els científics s'han perdut l'estudi dels processos més complexos del prompte desenvolupament que succeïxen després d'aquest punt. Ara un equip d'investigadors ha aconseguit ampliar aquesta línia de vida més, fent créixer embrions de macacos fins a 20 dies al laboratori (mostrat ací, amb cèl·lules que s'estan diferenciant, tenyides de colors diferents), obrint la "caixa negra" del desenvolupament primerenc i revelant processos detallats de la vida per primera vegada.

  Escrit per Kat Arney

  Imatge de Weizhi Ji, Kunming UNiversity of Science and Technology
  Yunnan Key Laboratory of Primate Biomedical Research, Institute of Primate Translational Medicine, Kunming University of Science and Technology, Kunming, Yunnan, Xina
  Drets de la imatge reservats pels autors originals
  Investigació publicada en Science, novembre de 2019

Què és la BPoD

BPoD són les segles en anglès de la Imatge Biomèdica del Dia, és a dir "Biomedical Picture of the Day". La web original està gestionada i tutelada pel MRC London Institute of Medical Sciences i té com a objectiu inspirar a tots, joves i vells, amb les meravelles de la biomedicina. Les imatges són proporcionades amablement per a la inclusió en aquesta web gràcies a la generositat dels científics de tot el món.

Aquesta web és la versió oficial en català de la BPoD. El creador de la BPoD, el MRC London Institute of Medical Sciences del Regne Unit, no es responsabilitza de la fidelitat de la traducció.