• 9 de desembre de 2019

  Fes-ho Personal

  El tractament del càncer es centra al voltant de la quimioteràpia -utilitzar medicació per a matar cèl·lules canceroses mentre es multipliquen- però aquestes tècniques agressives poden causar efectes secundaris i no tots els tipus de càncer responen bé al tractament. Predir quins pacients poden beneficiar-se de la quimioteràpia és un repte, però els investigadors estan actualment desenvolupant nous mètodes, basats en organoides derivats dels pacients (PDO a la imatge), cúmuls de cèl·lules cultivades procedents dels tumors dels mateixos pacients. En un estudi recent, els investigadors han testat en diversos medicaments les respostes dels PDO de pacients amb càncer colorectal per a després comparar-los amb la recuperació d'altres pacients després de la quimioteràpia. Encoratjadorament, per als tractaments amb el medicament irinotecan, les proves amb PDO prediuen que els pacients responen bé a la quimioteràpia en el 80% dels tractaments. Encara s'han de superar limitacions, ja que el cultiu de PDO pot ser difícil i no prediu la resposta de tots els medicaments provats. Així i tot, un test personalitzat podria significar un pas endavant cap a un millor tractament del càncer.

  Escrit per Emmanuelle Briolat

  Imatge de S.N. Ooft i M. Mertz
  Department of Molecular Oncology and Immunology, Netherlands Cancer Institute, Amsterdam, Països Baixos
  Drets de la imatge reservats pels autors originals
  Investigació publicada en Science Translational Medicine, octubre de 2019

Què és la BPoD

BPoD són les segles en anglès de la Imatge Biomèdica del Dia, és a dir "Biomedical Picture of the Day". La web original està gestionada i tutelada pel MRC London Institute of Medical Sciences i té com a objectiu inspirar a tots, joves i vells, amb les meravelles de la biomedicina. Les imatges són proporcionades amablement per a la inclusió en aquesta web gràcies a la generositat dels científics de tot el món.

Aquesta web és la versió oficial en català de la BPoD. El creador de la BPoD, el MRC London Institute of Medical Sciences del Regne Unit, no es responsabilitza de la fidelitat de la traducció.