• 3 de febrer de 2016

  Turbo Gir

  Per a trobar i fecundar l'òvul, els espematozides han de fer un llarg i ardu trajecte a través del òrgans reproductors femenins. Molts cauran en el camí, però un equip de científics han desenvolupat una técnica que pot proporcionar als espermatozoides, que es troben lluitant, amb una xicoteta ajuda en carretera. Van desenvolupar micromotors magnètics, basats en hèlixs menudes recobertes de metall, que poden unir-se als espermatozoides i ser guiats a distància per a dirigir-los cap a la seua destinació. Com pot veure's en el vídeo, un motor xicotet s'uneix a la cua de l'espermatozoide i el conduïx cap a l' òvul i finalment el llibera per a la fecundació. Per a les parelles que no poden concebre per problemes en la mobilitat dels espermatozoides, açò pot ser un mètode que proporciona una solució més efectiva que la fecundació in vitro tradicional, sense tindre que extraure els òvuls i induir la fecundació en un ambient artificial. Mentre que més investigació es necessita, l'ajuda motoritzada té el potencial per a transformar el futur dels tractaments de fertilitat.

  Escrit per Emmanuelle Briolat

  Imatge/vídeo del treball de Mariana Medina-Sánchez i col·laboradors
  Institute for Integrative Nanosciences, IFW Dresden, Alemanya
  Drets de la imatge/vídeoreservats per American Chemical Society 2015
  Publicat en Nano Letters, desembre de 2016

Què és la BPoD

BPoD són les segles en anglès de la Imatge Biomèdica del Dia, és a dir "Biomedical Picture of the Day". La web original està gestionada i tutelada pel MRC London Institute of Medical Sciences i té com a objectiu inspirar a tots, joves i vells, amb les meravelles de la biomedicina. Les imatges són proporcionades amablement per a la inclusió en aquesta web gràcies a la generositat dels científics de tot el món.

Aquesta web és la versió oficial en català de la BPoD. El creador de la BPoD, el MRC London Institute of Medical Sciences del Regne Unit, no es responsabilitza de la fidelitat de la traducció.