• 4 de febrer de 2016

  Clars Beneficis de la Teràpia

  Estudis d'una malaltia rara que causa enduriment de les artèries en els nadons podrien conduir a nous tractaments per a milions d'adults amb problemes similars a causa de la insuficiència renal. Els xiquets nascuts amb GACI -calcificació generalitzada de la infància- moren, habitualment, durant el primer any perquè els seus cosos no poden produir una versió funcional d'ENPP1, un enzim que evita l'acumulació de calci en els vasos sanguinis. En un estudi recent, ratolins de laboratori modificats genèticament per a què no tinguen ENPP1 van desenvolupar ràpidament calcificació en el cor i els vasos sanguinis adjacents (part esquerra de la imatge). No obstant això, quan els científics van donar als ratolins injeccions diàries d'ENPP1 fusionada a una proteïna que millora l'absorció als teixits, van quedar totalment lliures de la malaltia -il·lustrat per una cavitat del pit sana, part dreta de la imatge. La investigació podria, finalment, conduir a noves teràpies per a la GACI en humans i la malaltia renal crònica, que sovint dóna lloc a artèries endurides i està relacionada amb una alteració de la producció d'ENPP1.

  Escrit per Mick Warwicker

  Imatge de Demetrios Braddock, Yale University
  Yale University School of Medicine, Connecticut, EUA
  Drets de la imatge reservats pels autors originals
  Recerca publicada en Nature Communications, desembre de 2015

Què és la BPoD

BPoD són les segles en anglès de la Imatge Biomèdica del Dia, és a dir "Biomedical Picture of the Day". La web original està gestionada i tutelada pel MRC London Institute of Medical Sciences i té com a objectiu inspirar a tots, joves i vells, amb les meravelles de la biomedicina. Les imatges són proporcionades amablement per a la inclusió en aquesta web gràcies a la generositat dels científics de tot el món.

Aquesta web és la versió oficial en català de la BPoD. El creador de la BPoD, el MRC London Institute of Medical Sciences del Regne Unit, no es responsabilitza de la fidelitat de la traducció.