• 9 de març de 2020

  Traçant Connexions

  Les exploracions cerebrals avançades han indicat per primera vegada que les persones amb esquizofrènia han reduït les connexions entre les seves cèl·lules cerebrals. Durant més de quaranta anys s'ha cregut que els canvis en aquestes connexions, anomenades sinapsis, causen esquizofrènia, però abans no s'havia pogut estudiar en persones vives. Les darreres investigacions utilitzen exploracions que representen al voltant de 100 bilions de sinapsis. Als participants se'ls va injectar un 'traçador' que emet un senyal detectat per l'escàner. El traçador s’uneix a una proteïna sinàptica i per tant actua com a mesura indirecta de la densitat de sinapsi. Només uns quants grups al món tenen aquest nou traçador. Aquí, es mostren nivells inferiors de sinapsi (blau) per a persones amb esquizofrènia (esquerra), en comparació amb nivells més alts (roig) en voluntaris sans (dreta). Les reduccions són més importants al front del cervell que tenen un paper clau en el pensament, la planificació i les emocions. Els futurs tractaments podrien tenir com a objectiu restablir la funció de la sinapsis.

  Llig més sobre aquesta investigació en MRC London Institute of Medical Sciences ací

  Escrit per Deborah Oakley

  Imatge del treball d'Ellis Chika Onwordi i col·laboradors
  Psychiatric Imaging Group, MRC London Institute of Medical Sciences, Hammersmith Hospital, Londres, Regne Unit
  Drets de la imatge reservats per l'autor original
  Investigació publicada en Nature Communications, gener de 2020

Què és la BPoD

BPoD són les segles en anglès de la Imatge Biomèdica del Dia, és a dir "Biomedical Picture of the Day". La web original està gestionada i tutelada pel MRC London Institute of Medical Sciences i té com a objectiu inspirar a tots, joves i vells, amb les meravelles de la biomedicina. Les imatges són proporcionades amablement per a la inclusió en aquesta web gràcies a la generositat dels científics de tot el món.

Aquesta web és la versió oficial en català de la BPoD. El creador de la BPoD, el MRC London Institute of Medical Sciences del Regne Unit, no es responsabilitza de la fidelitat de la traducció.