• 8 de març de 2020

  Increment de Cèl·lules Beta

  Aquesta imatge mostra un illot pancreàtic de ratolí: una de les parts del pàncrees que alberga cèl·lules beta productores d’insulina (de color verd). La pèrdua d’aquestes cèl·lules és la causa subjacent de la diabetis tipus I i també es pot produir en la diabetis tipus 2 a mesura que la condició empitjora. Els medicaments existents per a la diabetis funcionen generalment o bé substituint directament la insulina, augmentant la seva producció a partir de cèl·lules beta restants o bé reduint els nivells de glucosa en sang. Cap és capaç de revertir la pèrdua de cèl·lules beta, però pot ser que es puga canviar. Recentment, els investigadors han descobert una combinació d’hormones que, quan s’administren juntament amb una forma d’insulina, és capaç d’incrementar el nombre de cèl·lules beta i funcionar en els ratolins diabètics. A més, es va demostrar que la combinació hormonal augmenta la funció de les cèl·lules beta humanes als illots cultivats i no era tòxica en estudis animals. Aquests resultats obren el camí per a una possible traducció clínica d'aquesta teràpia regeneradora amb cèl·lules beta.

  Escrit per Ruth Williams

  Imatge d'Aimée Bastidas-Ponce, Helmholtz Zentrum München
  Institute of Diabetes and Regeneration Research, Helmholtz Diabetes Center, Helmholtz Center Munich, Neuherberg, Alemanya
  Drets de la imatge reservats pels autors originals
  Investigació publicada en Nature Metabolism, febrer de 2020

Què és la BPoD

BPoD són les segles en anglès de la Imatge Biomèdica del Dia, és a dir "Biomedical Picture of the Day". La web original està gestionada i tutelada pel MRC London Institute of Medical Sciences i té com a objectiu inspirar a tots, joves i vells, amb les meravelles de la biomedicina. Les imatges són proporcionades amablement per a la inclusió en aquesta web gràcies a la generositat dels científics de tot el món.

Aquesta web és la versió oficial en català de la BPoD. El creador de la BPoD, el MRC London Institute of Medical Sciences del Regne Unit, no es responsabilitza de la fidelitat de la traducció.