• 30 de desembre de 2019

  Tallant Càncer

  Les cèl·lules canceroses no fan la tasca bruta elles soles: tenen ajuda. El creixement de diversos tumors depén de les seues interaccions amb cèl·lules sanes del medi que els envolta, però com intercanvien senyals i materials amb elles no es coneix molt bé. Una de les maneres per les quals una cèl·lula es pot comunicar amb altra és formant connexions temporals al llarg de protuberàncies fines nomenades citonemes. Poden els tumors desenvolupar aquest truc per ells mateixos? Per a investigar-ho, els investigadors han estudiat tumors en mosques de la fruita (verd en la secció de l'ala a la foto, amb cèl·lules musculars normals en roig) i s'ha trobat que els citonemes (més a prop a la dreta) connectant-se amb els teixits dels voltants són essencials per al creixement d'un tumor. Crucialment, inhibir el creixement i l'activitat d'aquests citonemes va curar les mosques dels tumors, altrament letals, incrementant les esperances que açò podria proporcionar una nova manera de tallar el càncer de la seua xarxa de suport, i eventualment portar a nous tractaments de persones amb càncer.

  Escrit per Anthony Lewis

  Imatge del treball de Sol Fereres i col·laboradors
  Cardiovascular Research Institute, University of California, San Francisco, San Francisco, CA, EUA
  Imatge publicada originalment sota una llicència Creative Commons 4.0 Internacional (CC BY 4.0).
  Publicat en PLOS Genetics, setembre de 2019

Què és la BPoD

BPoD són les segles en anglès de la Imatge Biomèdica del Dia, és a dir "Biomedical Picture of the Day". La web original està gestionada i tutelada pel MRC London Institute of Medical Sciences i té com a objectiu inspirar a tots, joves i vells, amb les meravelles de la biomedicina. Les imatges són proporcionades amablement per a la inclusió en aquesta web gràcies a la generositat dels científics de tot el món.

Aquesta web és la versió oficial en català de la BPoD. El creador de la BPoD, el MRC London Institute of Medical Sciences del Regne Unit, no es responsabilitza de la fidelitat de la traducció.