• 7 d'octubre de 2019

  Surfejant entre la Multitud

  Les nostres cèl·lules estan plenes de vida, albergant multituds de macromolècules, com aquestes proteïnes i lípids que competixen per espai en un model informàtic d'una cèl·lula bacteriana. Atès que cadascuna té un propòsit i un lloc on estar, la situació sembla caòtica, però nous experiments suggerixen que l'aglomeració en realitat ajuda a què certes partícules viatgen més ràpid. Els investigadors van canalitzar molècules de diferents mides i textures en un dispositiu microfluídic dissenyat per imitar multituds microscòpiques de la vida real. Van descobrir que aquells més tous, que s'assemblen més a les partícules que es troben en les cèl·lules vives, s'estrenyien entre les molècules 'més abarrotades', movent-se des de les zones més abarrotades fins on hi havia més espai. Aquests gradients de concentració són essencials per ajudar al trànsit d'entrada i d'eixida de les cèl·lules, i ara també sembla ser-ho dins d'elles. El següent pas és trobar formes de controlar les multituds dins de les cèl·lules, revelant noves formes de guiar el flux de macromolècules en la salut i en la malaltia.

  Escrit per John Ankers

  Imatge d'Adrian H Elcock
  Investigació dels Departments of Chemistry and Chemical Engineering, The Pennsylvania State University, University Park, Pennsylvania, PA, EUA
  Imatge publicada originalment sota una llicència Creative Commons (CC BY 2.0)
  Investigació publicada en ACS Nano, juliol de 2019

Què és la BPoD

BPoD són les segles en anglès de la Imatge Biomèdica del Dia, és a dir "Biomedical Picture of the Day". La web original està gestionada i tutelada pel MRC London Institute of Medical Sciences i té com a objectiu inspirar a tots, joves i vells, amb les meravelles de la biomedicina. Les imatges són proporcionades amablement per a la inclusió en aquesta web gràcies a la generositat dels científics de tot el món.

Aquesta web és la versió oficial en català de la BPoD. El creador de la BPoD, el MRC London Institute of Medical Sciences del Regne Unit, no es responsabilitza de la fidelitat de la traducció.