• 8 d'octubre de 2019

  Senyals Cerebrals Profundes

  A l'interior del cervell dels vertebrats es troben el tàlem i els ganglis basals, dos grups de neurones (anomenats nuclis) que controlen els circuits elèctrics en el nostre cervell que dicten quan i com movem les nostres extremitats. Quan ambdues es troben danyades, per exemple en la malaltia de Parkinson o Huntington, perdem la nostra habilitat de fer moviments apropiats i controlats. Els científics investiguen precisament com la informació neuronal necessària per a fer moviments s’organitza en estes àrees, centrant-se en el nucli parafascicular (PF) del tàlem. Van fer un seguiment de senyals i connexions provinents de neurones del PF interior (blau), mitjà (morat) i exterior (groc) mentre viatjaven a través del cervell del ratolí i van trobar que cada regió porta informació diferent a diferents parts del cervell necessària per a l’acció motora. Comprendre aquesta organització crítica podria ajudar a garantir que l’estimulació cerebral profunda utilitzada per tractar trastorns del moviment com el de Parkinson es dirigisca a la millor zona del cervell per a cada pacient.

  Escrit per Gaëlle Coullon

  Vídeo del treball de Gil Mandelbaum i col·laboladors
  Howard Hughes Medical Institute, Department of Neurobiology, Harvard Medical School, Boston, MA, EUA
  Drets del video/imatge reservats per Elsevier 2019. Reproduït amb permís.
  Publicat en Neuron, maig de 2019

Què és la BPoD

BPoD són les segles en anglès de la Imatge Biomèdica del Dia, és a dir "Biomedical Picture of the Day". La web original està gestionada i tutelada pel MRC London Institute of Medical Sciences i té com a objectiu inspirar a tots, joves i vells, amb les meravelles de la biomedicina. Les imatges són proporcionades amablement per a la inclusió en aquesta web gràcies a la generositat dels científics de tot el món.

Aquesta web és la versió oficial en català de la BPoD. El creador de la BPoD, el MRC London Institute of Medical Sciences del Regne Unit, no es responsabilitza de la fidelitat de la traducció.