• 20 de juny de 2016

  Respirar al Ritme

  Estar a l'avantguarda de la ciència és menys atractiu del que sembla. Ací, se’m pot veure participant en un estudi per utilitzar un escàner d'imatges de ressonància magnètica (MRI) per prendre imatges del cor en 'temps real', mentre la persona fa exercici i respira aire que conté menys oxigen del normal. És un dels primers estudis en el món que fa això. Entendre com els cors de les persones sanes com jo gestionen aquest estrès podria ajudar els investigadors a desenvolupar una forma més precisa de diagnosticar malalties del cor. Els pacients amb aquestes malalties diuen que experimenten els seus símptomes mentre caminen. La majoria de les eines de diagnòstic no estan dissenyades per proporcionar imatges detallades del cor mentre que el cos està en moviment. Els investigadors, del MRC Clinical Sciences Centre, tenen com objectiu desenvolupar una tècnica més precisa ajustant els escanejos per MRI en aquest estudi inusual.

  Vegeu ací més informació sobre aquest estudi

  Marcant l'inici de la setmana temàtica sobre "cors i ments" del MRC CSC, formant part del Festival d'Investigació Mèdica del MRC

  Escrit per Deborah Oakley

  Video de Deborah Oakley i col·laboradors, MRS CSC
  Medical Research Council Clinical Sciences Centre, Londres, Regne Unit
  Drets del video/imatge reservats per MRC Clinical Science Centre


Què és la BPoD

BPoD són les segles en anglès de la Imatge Biomèdica del Dia, és a dir "Biomedical Picture of the Day". La web original està gestionada i tutelada pel MRC London Institute of Medical Sciences i té com a objectiu inspirar a tots, joves i vells, amb les meravelles de la biomedicina. Les imatges són proporcionades amablement per a la inclusió en aquesta web gràcies a la generositat dels científics de tot el món.

Aquesta web és la versió oficial en català de la BPoD. El creador de la BPoD, el MRC London Institute of Medical Sciences del Regne Unit, no es responsabilitza de la fidelitat de la traducció.