• 21 de juny de 2016

  Contornejant el Cor

  Els científics han demostrat que els escàners 3D poden detectar els primers signes de malaltia cardíaca. L'estudi mostra que a les persones amb pressió arterial alta se’ls desenvolupen canvis en els seus cors, fins i tot abans que apareguen els símptomes. Aquests canvis són coneguts per posar a les persones en risc de morir prematurament, i l'estudi suggereix que és possible que els metges puguen reconèixer tals signes abans del que es pot hui en dia; mitjançant l'anàlisi d'imatges detallades del cor. Els investigadors del MRC Clinical Sciences Centre van utilitzar imatges especialitzades de ressonància magnètica per crear un mapa en 3D dels cors de 1500 adults sans amb pressió arterial normal. A continuació, utilitzaren l'última tecnologia informàtica per examinar el cor de cada persona per establir els canvis en la seua forma i funció; els efectes de l'augment de la pressió arterial. Això va revelar que fins i tot en persones sanes, un petit augment de la pressió pot donar lloc a l'engrossiment del múscul del cor (contorns en roig), un factor de risc de mort prematura.

  Per saber més sobre la investigació del cor en el MRC Clinical Sciences Centre ves a la seua web

  Setmana temàtica sobre 'cors i ments' del MRC CSC, part del Festival d'Investigació Mèdica del MRC

  Escrit per Deborah Oakley

  Imatge de Declan O'Regan i Antonio de Marvao
  MR Facility, MRC Clinical Sciences Centre
  Drets de la imatge reservats pels autors originals
  Investigació publicada en Journal of the American College of Cardiology: Cardiovascular Imaging, novembre de 2015

Què és la BPoD

BPoD són les segles en anglès de la Imatge Biomèdica del Dia, és a dir "Biomedical Picture of the Day". La web original està gestionada i tutelada pel MRC London Institute of Medical Sciences i té com a objectiu inspirar a tots, joves i vells, amb les meravelles de la biomedicina. Les imatges són proporcionades amablement per a la inclusió en aquesta web gràcies a la generositat dels científics de tot el món.

Aquesta web és la versió oficial en català de la BPoD. El creador de la BPoD, el MRC London Institute of Medical Sciences del Regne Unit, no es responsabilitza de la fidelitat de la traducció.