• 22 de juny de 2016

  Un entre Cinquanta

  Un de cada quatre de nosaltres experimentarà una malaltia mental en algun punt de les nostres vides. Un de cada cinquanta desenvoluparà alguna forma severa, com l'esquizofrènia. El desenvolupament de tractaments per a l'esquizofrènia ha estat lent. Segons Oliver Howes, del MRC Clinical Sciences Centre, hi havia dos fàrmacs aprovats per a les parades cardíaques i per a l'esquizofrènia en el 1950. Des d'eixe moment, s'han generat 13 nous tractaments desenvolupats per a pacients amb problemes de cor. Però no hi ha hagut tal progrés amb l'esquizofrènia, i és el motiu prinicipal de l'alta ocupació d'habitacions en hospitals de NHS. L'objectiu de Howes i els seus col·laboradors és entendre la biologia que sosté aquesta malaltia. Se centren en un tipus de cèl·lula cerebral anomenada micròglia, la qual 'elimina' les neurones danyades del cervell. Han mostrat que la micròglia és inusualment activa en persones que tenen o estan en risc de sofrir esquizofrènia (regions roges). Això podria canviar la nostra comprensió actual de la malaltia.

  Setmana temàtica sobre 'cors i ments' del MRC CSC, part del Festival d'Investigació Mèdica del MRC

  Escrit per Deborah Oakley

  Vídeo produït per Matt Wall a Imanova
  Psychiatric Imaging Group, MRC Clinical Sciences Centre, London, Regne Unit
  Drets del vídeo/imatge reservats pels autors originals


Què és la BPoD

BPoD són les segles en anglès de la Imatge Biomèdica del Dia, és a dir "Biomedical Picture of the Day". La web original està gestionada i tutelada pel MRC London Institute of Medical Sciences i té com a objectiu inspirar a tots, joves i vells, amb les meravelles de la biomedicina. Les imatges són proporcionades amablement per a la inclusió en aquesta web gràcies a la generositat dels científics de tot el món.

Aquesta web és la versió oficial en català de la BPoD. El creador de la BPoD, el MRC London Institute of Medical Sciences del Regne Unit, no es responsabilitza de la fidelitat de la traducció.