• 2 de gener de 2017

  Reparant amb Merlin

  Corbatura labial cap amunt, arrugues de la pell al voltant dels ulls i aquí està –un somriure. El nervi facial coordina els músculs darrere d'aquesta alegre expressió. El dany en aquest nervi perifèric pot causar paràlisi facial. Afortunadament els nervis perifèrics en general es curen amb el temps. No obstant això les persones amb neurofibromatosi tipus II (NFII) mostren una recuperació més lenta, i de vegades incompleta, de la paràlisi facial –una conseqüència de la cirurgia per haver extirpat els tumors facials que caracteritzen aquesta malaltia. La NFII està causada per mutacions en el gen codificant de la proteïna merlin. Per tant, els investigadors van investigar si merlin és important per a la reparació dels nervis perifèrics danyats. En els ratolins control i els ratolins mancants de merlin en els seus nervis perifèrics (a la foto), els nervis danyats (en verd) van tornar a créixer i establiren contactes (en roig) amb els músculs apropiats. No obstant això, els ratolins mancants de merlin no van recuperar el control total dels seus músculs. Per als pacients de NFII, aconseguir recuperar aquests somriures després de la cirurgia es pot veure obstaculitzat per la presència d'un merlin mutant.

  Escrit per Lux Fathimathas

  Imatge del treball d'Alexander Schulz i col·laboradors
  Leibniz Institute on Aging, Fritz Lipmann Institute, 07745, Jena, Alemanya
  Imatge publicada originalment sota una llicència Creative Commons (BY 4.0)
  Publicat en PLOS ONE, juliol de 2016

Què és la BPoD

BPoD són les segles en anglès de la Imatge Biomèdica del Dia, és a dir "Biomedical Picture of the Day". La web original està gestionada i tutelada pel MRC London Institute of Medical Sciences i té com a objectiu inspirar a tots, joves i vells, amb les meravelles de la biomedicina. Les imatges són proporcionades amablement per a la inclusió en aquesta web gràcies a la generositat dels científics de tot el món.

Aquesta web és la versió oficial en català de la BPoD. El creador de la BPoD, el MRC London Institute of Medical Sciences del Regne Unit, no es responsabilitza de la fidelitat de la traducció.