• 3 de gener de 2017

  Apuntalant la Mandíbula

  Actuant com frontisses, permetent que les nostres boques s'obren i es tanquen, les nostres articulacions temporomandibulars (ATM) connecten el crani amb l'os de la mandíbula. Dins de cada articulació, un teixit de fibrocartílag fort i flexible actua com un amortidor i ajuda amb el moviment. Al voltant del 25% de les persones pateixen els trastorns de l'ATM –que pot causar dolor i limitar moviment de la mandíbula– sovint com a resultat de danys en el fibrocartílag, i que poden ser permanents. De moment, els tractaments disponibles són limitats, però els investigadors han identificat cèl·lules mare (de color blau) dins de la mateixa ATM que poden ser manipulades per reconstruir amb èxit el nou cartílag (de color roig). Fins ara això s'ha aconseguit en les cèl·lules cultivades en laboratori i en un ratolí model. Sobre la base d'aquests resultats no només podria proporcionar una solució molt necessària per als trastorns de l'ATM, sinó també pot ajudar en la reparació de danys de fibrocartílag en altres articulacions.

  Escrit per Katie Panteli

  Imatge del Lab of Mildred C. Embree, DMD, PhD, Columbia University Medical Center
  Columbia University College of Dental Medicine, New York, NY, EUA
  Drets de la imatge reservats pels autors originals
  Investigació publicada en Nature Communications, octubre de 2016

Què és la BPoD

BPoD són les segles en anglès de la Imatge Biomèdica del Dia, és a dir "Biomedical Picture of the Day". La web original està gestionada i tutelada pel MRC London Institute of Medical Sciences i té com a objectiu inspirar a tots, joves i vells, amb les meravelles de la biomedicina. Les imatges són proporcionades amablement per a la inclusió en aquesta web gràcies a la generositat dels científics de tot el món.

Aquesta web és la versió oficial en català de la BPoD. El creador de la BPoD, el MRC London Institute of Medical Sciences del Regne Unit, no es responsabilitza de la fidelitat de la traducció.