• 25 de gener de 2016

  Regeneració del Cor

  Si una persona patix un atac al cor i sobreviu, és probable que el seu múscul cardíac no siga mai el mateix. De fet, la cicatrització associada sovint resulta en un dany permanent que pot conduir una insuficiència cardíaca i finalment la mort. Per tant, els científics estan buscant possibles vies per a promoure la regeneració dels cors danyats, i és possible que els ratolins nounats puguen tindre la resposta. Durant unes poques setmanes després del naixement, aquests animals poden regenerar el seu teixit cardíac, quasi completament, després d'una lesió. I una nova investigació suggerix un procés clau que pot ser crític per a aquesta capacitat de regeneració: la regeneració dels nervis. Bloquejant específicament el creixement nerviós en animals d'experimentació es va impedir completament la reparació del teixit cardíac lesionat. En animals control, els nervis van tornar a créixer en els seus patrons habituals de ramificació -com es mostra a les fotos. Així, si els investigadors volen tindre alguna esperança de regenerar els cors d'adults després d'una lesió, la seua millor opció seria activar el creixement dels nervis que l'acompanyen.

  Escrit per Ruth Williams

  Imatge del treball de Ian A. White i col·laboradors
  Interdisciplinary Stem Cell Institute, University of Miami Miller School of Medicine, EUA
  Drets de la imatge reservats per l'American Heart Association
  Publicat en Circulation Research, desembre de 2015

Què és la BPoD

BPoD són les segles en anglès de la Imatge Biomèdica del Dia, és a dir "Biomedical Picture of the Day". La web original està gestionada i tutelada pel MRC London Institute of Medical Sciences i té com a objectiu inspirar a tots, joves i vells, amb les meravelles de la biomedicina. Les imatges són proporcionades amablement per a la inclusió en aquesta web gràcies a la generositat dels científics de tot el món.

Aquesta web és la versió oficial en català de la BPoD. El creador de la BPoD, el MRC London Institute of Medical Sciences del Regne Unit, no es responsabilitza de la fidelitat de la traducció.