• 26 de gener de 2016

  Modelant el Futur

  La carrera per explorar nous materials és una de les més ambicioses en la investigació moderna. Futures cures per a malalties com el càncer trobaran probablement noves formes d’administrar els fàrmacs als pacients, aprofitant els avantatges de materials amb propietats peculiars. ZIF-8 és un material fet a partir de molècules de zinc disposades en forma de dodecaedre. Aquesta col·lecció de cristalls de ZIF-8 acolorits artificialment és observada amb un microscopi de rastreig, que utilitza feixos d’electrons per visualitzar els xicotets detalls angulars. ZIF-8 és un poc camaleònic y pot ser fàcilment esculpit o transformat en noves formes. Àcids de força diferent es mengen la forma del dodecaedre de diferents maneres, creant cubs, piràmides o fins i tot caixes buides, fent-lo atractiu com un portador de compostos químics dins del cos humà. Però els científics especialistes en materials, estan mantenint la ment oberta: ZIF-8, i molts altres materials, s’estan explorant per a usos industrials també.

  Escrit per John Ankers

  Imatge per Marcos Rosado
  Institut Català de Nanociència i Nanotecnologia Barcelona, Espanya
  Drets de la imatge reservats pel fotògraf; reproduïda amb permís de la FEI
  Imatge extreta de la FEI Image Gallery

Què és la BPoD

BPoD són les segles en anglès de la Imatge Biomèdica del Dia, és a dir "Biomedical Picture of the Day". La web original està gestionada i tutelada pel MRC London Institute of Medical Sciences i té com a objectiu inspirar a tots, joves i vells, amb les meravelles de la biomedicina. Les imatges són proporcionades amablement per a la inclusió en aquesta web gràcies a la generositat dels científics de tot el món.

Aquesta web és la versió oficial en català de la BPoD. El creador de la BPoD, el MRC London Institute of Medical Sciences del Regne Unit, no es responsabilitza de la fidelitat de la traducció.