• 24 de gener de 2016

  Nutrició de les Neurones

  El cordó umbilical proporciona a un nadó en creixement la sang i els nutrients des de la mare. Però després d'haver completat aquest treball, les cèl·lules procedents del cordó es poden extreure i tornar a ser emprades per a ajudar a reparar el teixit nerviós danyat. De fet, s'ha demostrat que les cèl·lules del teixit del cordó umbilical (UTCs) estimulen la regeneració i recuperació en models animals d'un accident cerebrovascular i degeneració de la retina, i actualment estan sent investigades clínicament com un possible tractament per a la degeneració macular relacionada amb l'edat. Es creu que els factors secretats per les UTCs podrien d'alguna manera ser responsables dels seus efectes beneficiosos, i noves investigacions donen suport a aquesta teoria. Les UTCs, cultivades a la mateixa placa, però separades físicament de les neurones (verd), promouen el creixement i supervivència de les neurones així com el desenvolupament de les connexions entre cèl·lules o sinapsis (groc). Els científics també han començat a identificar alguns dels factors UTC secretats, suggerint que, en el futur, els còctels regeneratius podran reemplaçar l'ús de les pròpies cèl·lules.

  Escrit per Ruth Williams

  Imatge de Sehwon Koh, Duke University
  Duke University, Durham, North Carolina, EUA
  Drets de la imatge reservats pels autors originals
  Investigació publicada al Journal of Neuroscience, novembre de 2015

Què és la BPoD

BPoD són les segles en anglès de la Imatge Biomèdica del Dia, és a dir "Biomedical Picture of the Day". La web original està gestionada i tutelada pel MRC London Institute of Medical Sciences i té com a objectiu inspirar a tots, joves i vells, amb les meravelles de la biomedicina. Les imatges són proporcionades amablement per a la inclusió en aquesta web gràcies a la generositat dels científics de tot el món.

Aquesta web és la versió oficial en català de la BPoD. El creador de la BPoD, el MRC London Institute of Medical Sciences del Regne Unit, no es responsabilitza de la fidelitat de la traducció.