• 13 de setembre de 2015

  Recuperació amb Realitat Virtual

  Podries pensar que els sistemes de videojocs amb realitat virtual són només per a divertir-se, però els investigadors han descobert que poden tindre un paper molt útil permetent a pacients amb accidents cerebrovasculars recuperar l'ús d’extremitats paralitzades. Quan un accident cerebrovascular danya la part esquerra del cervell d'un individu, aquest pot perdre el moviment en la part dreta del seu cos, i viceversa, i intentar que la zona paralitzada torne a tindre moviment de nou és una part important de la rehabilitació. Utilitzant un sistema de joc modificat, els pacients són capaços de controlar un 'cos virtual' utilitzant el moviment del seu braç paralitzat. Així, realitzant activitats en el món virtual, els pacients comencen a reforçar la connexió entre el seu propi cos i el cervell en la vida real, construint una confiança vital en les seues habilitats físiques. Desprès d'únicament deu minuts d’entrenament, els pacients utilitzaven les seues extremitats paralitzades més a sovint, sorgint la idea de què aquest mecanisme podria tindre beneficis importants.

  Escrit per Kat Arney

  Imatge cortesia de Belén Rubio Ballester
  Laboratory of Synthetic Perceptive, Emotive and Cognitive Systems, Center of Autonomous Systems and Neurorobotics, Barcelona, Espanya
  Drets reservats per l’autor original
  Investigació publicada en Journal of Neuroengineering and Rehabilitation

Què és la BPoD

BPoD són les segles en anglès de la Imatge Biomèdica del Dia, és a dir "Biomedical Picture of the Day". La web original està gestionada i tutelada pel MRC London Institute of Medical Sciences i té com a objectiu inspirar a tots, joves i vells, amb les meravelles de la biomedicina. Les imatges són proporcionades amablement per a la inclusió en aquesta web gràcies a la generositat dels científics de tot el món.

Aquesta web és la versió oficial en català de la BPoD. El creador de la BPoD, el MRC London Institute of Medical Sciences del Regne Unit, no es responsabilitza de la fidelitat de la traducció.