• 14 de setembre de 2015

  Força d'Arrossegament

  Una 'píndola en una corda' que raspa les cèl·lules de l’interior de la gola, o esòfag, podria ajudar als doctors a detectar un càncer a una etapa primerenca. Quan s'introdueix, el revestiment de la píndola es dissol a l'estómac alliberant una citoesponja, fotografiada, que és arrossegada altra vegada cap a l'esòfag mitjançant una cinta adherida. Les cèl·lules que s'apeguen a l'esponja poden ser examinades posteriorment al laboratori en busca de signes d'advertència de càncer, com per exemple mutacions o canvis de forma. El càncer d’esòfag està sent cada vegada més comú i és més fàcil de tractar si es detecta en una etapa primerenca. Assajos en pacients suggereixen que la píndola en una cinta és més senzilla i econòmica que la biòpsia –i té l'avantatge de raspar cèl·lules de tot l’esòfag, no només d’una àrea xicoteta.

  Escrit per Mick Warwicker

  Imatge cortesia de Hutchison/MRC Research Centre, University of Cambridge, Regne Unit
  Reproduit per cortesia de University of Cambridge
  Investigació publicada en Nature Genetics, juliol de 2015


Què és la BPoD

BPoD són les segles en anglès de la Imatge Biomèdica del Dia, és a dir "Biomedical Picture of the Day". La web original està gestionada i tutelada pel MRC London Institute of Medical Sciences i té com a objectiu inspirar a tots, joves i vells, amb les meravelles de la biomedicina. Les imatges són proporcionades amablement per a la inclusió en aquesta web gràcies a la generositat dels científics de tot el món.

Aquesta web és la versió oficial en català de la BPoD. El creador de la BPoD, el MRC London Institute of Medical Sciences del Regne Unit, no es responsabilitza de la fidelitat de la traducció.