• 15 de setembre de 2015

  Alimentació de les Fibres

  La calmodulina és una proteïna que s’uneix al calci en les nostres cèl·lules. Aquest fet es produeix a través d’un procés anomenat metilació per una molècula anomenada CAM-KMT, i alguns estudis han mostrat que la calmodulina pot causar canvis en com creixen i es desenvolupen les cèl·lules depenent com siga la seua metilació. En humans, la deleció de CAM-KMT es troba associada amb defectes en les fibres musculars. Intentant replicar això en un model de ratolí, els científics van eliminar el gen que produeix la CAM-KMT i van trobar que juga un paper molt important en el creixement normal, la força muscular, el desenvolupament somatosensorial i la funció cerebral. En la foto trobem fibres musculars normals (a l'esquerra) i fibres musculars després d’haver-les suprimit la CAM-KMT (a la dreta). La supressió de la CAM-KMT dóna lloc a fibres roges alterades – una característica de malalties mitocondrials– on el mitocondris (la central elèctrica de les cèl·lules) s’acumulen al voltant de la membrana de la fibra muscular (vist com un contorn de color roig més fosc) i disminueix l’energia disponible per a processos cel·lulars.

  Escrit per Katie Panteli

  Imatge del treball de Sityanit Haziza i col·laboradors
  Universitat Ben-Gurion de Negev, Israel
  Publicada originalment sota una llicència Creative Commons (BY 4.0)
  Publicat a PLOS Genetics, en agost de 2015

Què és la BPoD

BPoD són les segles en anglès de la Imatge Biomèdica del Dia, és a dir "Biomedical Picture of the Day". La web original està gestionada i tutelada pel MRC London Institute of Medical Sciences i té com a objectiu inspirar a tots, joves i vells, amb les meravelles de la biomedicina. Les imatges són proporcionades amablement per a la inclusió en aquesta web gràcies a la generositat dels científics de tot el món.

Aquesta web és la versió oficial en català de la BPoD. El creador de la BPoD, el MRC London Institute of Medical Sciences del Regne Unit, no es responsabilitza de la fidelitat de la traducció.