• 9 de desembre de 2015

  Moviments del Ratolí

  Amb rastres de llum que emanen de les seues extremitats, la cua i la cara d'aquest ratolí pareix que estiguen en un vídeo pop cursi. No és, per descomptat, però si per algun miracle meravellós poguera ser, els investigadors podrien seguir cadascún dels seus moviments de dansa. La nova tecnologia de registrament de la locomoció, anomenada LocoMouse i ideada per científics de Portugal, utilitza cambres d'alta velocitat i algoritmes informàtics d'autoensenyança per a detectar automàticament el nas, les potes i la cua d'un ratolí i monitorar amb precisió els seus moviments en 3D –els rastres de llum representen les seues trajectòries. Abans d'aquesta invenció, els neurocientífics sovint usaven feixos d'equilibri o altres desafiaments físics per a avaluar la coordinació d'un animal, però LocoMouse pot avaluar amb precisió com un animal simplement camina o corre. El grup ha utilitzat fins ara la tecnologia per a examinar com les alteracions en el cerebel –part del cervell involucrat en el control motor– afecten el moviment, però LocoMouse podria ser utilitzat per a investigar tot tipus de mobilitat o trastorns de la marxa.

  Mira el vídeo del LocoMouse ací.

  Escrit per Ruth Williams

  Imatge de Megan Carey
  Champalimaud Foundation, Portugal
  Image publicada originalment sota una llicència Creative Commons (BY 4.0)
  Investigació publicada en eLife, octubre de 2015

Què és la BPoD

BPoD són les segles en anglès de la Imatge Biomèdica del Dia, és a dir "Biomedical Picture of the Day". La web original està gestionada i tutelada pel MRC London Institute of Medical Sciences i té com a objectiu inspirar a tots, joves i vells, amb les meravelles de la biomedicina. Les imatges són proporcionades amablement per a la inclusió en aquesta web gràcies a la generositat dels científics de tot el món.

Aquesta web és la versió oficial en català de la BPoD. El creador de la BPoD, el MRC London Institute of Medical Sciences del Regne Unit, no es responsabilitza de la fidelitat de la traducció.