• 8 de desembre de 2015

  Fent Al·lussió als Bessons

  Els científics no comprenen totalment com es formen els bessons idèntics, però els resultats publicats per els investigadors del MRC’s Clinical Sciences Centre (CSC) suggereixen que un gen, anomenat Jarid2, pot jugar un paper important. L’estudi indica que Jarid2 actua com a un director d’orquestra, per a coordinar com les cèl·lules de l'embrió en desenvolupament es comuniquen entre elles, i per assegurar que responen als senyals de creixement al moment exacte. Als pocs dies després de la fecundació, aquestes cèl·lules solen agrupar-se, aquest grup rep el nom de massa cel·lular interna, la qual s’assenta a l’interior d’una estructura amb forma de baló, nomenada blastocist (en blau, a la foto). Els investigadors del CSC mostraren que quan aquestes cèl·lules, a les que els mancava Jarid2, eren introduïdes en un blastocist, formaren no un, sinó dos o més masses cel·lulars internes (en verd, a l'esquerra i a la dreta). Liderat per la directora del CSC Amanda Fisher, els científics van suggerir que aquest pot ser un estadi inicial en el desenvolupament de bessons idèntics.

  Descobrix més sobre aquest estudi, i estudis similars del Clinical Sciences Centre.

  Escrit per Deborah Oakley

  Imatge del treball de Karen Brown i col·laboradors del MRC’s Clinical Sciences Centre
  MRC's Clinical Sciences Centre
  Drets de la imatge reservats pels autors originals
  Investigació publicada en Cell Reports, juliol de 2015

Què és la BPoD

BPoD són les segles en anglès de la Imatge Biomèdica del Dia, és a dir "Biomedical Picture of the Day". La web original està gestionada i tutelada pel MRC London Institute of Medical Sciences i té com a objectiu inspirar a tots, joves i vells, amb les meravelles de la biomedicina. Les imatges són proporcionades amablement per a la inclusió en aquesta web gràcies a la generositat dels científics de tot el món.

Aquesta web és la versió oficial en català de la BPoD. El creador de la BPoD, el MRC London Institute of Medical Sciences del Regne Unit, no es responsabilitza de la fidelitat de la traducció.