• 18 d'abril de 2015

  Mapejant la Ment

  La nostra comprensió del que hi ha darrere del desenvolupament i de l'auto-renovació de les cèl·lules cerebrals humanes és limitada, ja que, clarament, el teixit no és fàcil d'estudiar. Els investigadors estan adoptant un nou enfocament amb cèl·lules mare pluripotents, que tenen la capacitat de desenvolupar-se en diferents tipus de cèl·lules. En aquest estudi es van activar les cèl·lules mare per produir diferents cèl·lules mare neurals, i el seu desenvolupament es va observar durant els següents 220 dies utilitzant una tècnica d'immuno-tinció. Les imatges immunotenyides de les cèl·lules mare activades (a la foto) mostren l'emissió de diferents proteïnes codificades amb colors, per exemple, un anomenat HES5 (de color verd), creant mapes, que canvien amb el temps, del desenvolupament cel·lular. Mitjançant aquest anàlisi, s'espera que es cree un conjunt de dades complet de diferents vies de desenvolupament cel·lular. Aquestes dades podrien utilitzar-se per estudiar cèl·lules cerebrals canceroses, ajudant a interpretar el seu origen i desenvolupament a partir de cèl·lules mare sanes, identificant així patrons que podrien preveure l'aparició de tumors cerebrals.

  Escrit per Helen Thomas

  Adaptada d'una imatge de Yechiel Elkabetz i col·laboradors
  Tel Aviv University, Israel
  Drets reservats per Nature Publishing Group
  Investigació publicada en Nature Communications, març de 2015

Què és la BPoD

BPoD són les segles en anglès de la Imatge Biomèdica del Dia, és a dir "Biomedical Picture of the Day". La web original està gestionada i tutelada pel MRC London Institute of Medical Sciences i té com a objectiu inspirar a tots, joves i vells, amb les meravelles de la biomedicina. Les imatges són proporcionades amablement per a la inclusió en aquesta web gràcies a la generositat dels científics de tot el món.

Aquesta web és la versió oficial en català de la BPoD. El creador de la BPoD, el MRC London Institute of Medical Sciences del Regne Unit, no es responsabilitza de la fidelitat de la traducció.