• 17 d'abril de 2015

  Resolvent els Misteris de Merkel

  Les cèl·lules de Merkel, presents a la pell, tenen un paper clau en el nostre sentit del tacte. Si et rascares la pell, les cèl·lules de Merkel (una de les quals es mostra ací) començarien a alliberar una substància neurotransmissora que provoca que els nervis disparen impulsos al sistema nerviós central. Si et rasques més fort, i la cèl·lula alliberara més neurotransmissor, els impulsos nerviosos serien més forts. Així, les cèl·lules de Merkel són un indicador de pressió molt eficaç. Però poden tornar-se malignes i causar una versió rara i agressiva de càncer de pell conegut com a carcinoma de cèl·lules de Merkel. Els científics han identificat per primera vegada les cèl·lules mare específiques que donen lloc a les cèl·lules de Merkel en ratolins. Totes aquestes cèl·lules mare contenen el gen Atoh1, el que podria significar que el carcinoma de cèl·lules Merkel s'origina en cèl·lules mare amb aquest gen, oferint la possibilitat per a futurs objectius de tractament i medicació.

  Escrit per Nick Kennedy

  Imatge de Biophoto Associates
  Science Photo Library
  Qualsevol reutilització d'aquesta imatge ha de ser autoritzada per Science Photo Library
  Investigació publicada en the Journal of Cell Biology, gener de 2015

Què és la BPoD

BPoD són les segles en anglès de la Imatge Biomèdica del Dia, és a dir "Biomedical Picture of the Day". La web original està gestionada i tutelada pel MRC London Institute of Medical Sciences i té com a objectiu inspirar a tots, joves i vells, amb les meravelles de la biomedicina. Les imatges són proporcionades amablement per a la inclusió en aquesta web gràcies a la generositat dels científics de tot el món.

Aquesta web és la versió oficial en català de la BPoD. El creador de la BPoD, el MRC London Institute of Medical Sciences del Regne Unit, no es responsabilitza de la fidelitat de la traducció.