• 12 de març de 2019

    Mandíbules en Formació

    La mossegada humana és gairebé tan forta com la d'un pitbull. Uns científics que investigaven com es van desenvolupar les nostres potents mandíbules han buscat als embrions de ratolí per obtindre indicis genètics. Centrant-se en la mandíbula inferior, observaren quins gens eren actius en les cèl·lules a partir de les quals es forma; específicament, un grup de cèl·lules de la cresta neural. Van descobrir que dues proteïnes de senyalització principals s’encarregaven de dirigir el desenvolupament de la mandíbula inferior, Shh i BMP4. En ratolins genèticament modificats, en els quals es va bloquejar la senyalització de Shh per a aquestes cèl·lules neurals, els senyals BMP4 es van estendre més lluny, indicats per la tinció de color rosa a la mandíbula del ratolí en desenvolupament (en la foto) en comparació amb el que passa normalment. Conseqüentment, aquests ratolins mutants van tindre defectes en el desenvolupament de la mandíbula, amb menys teixit de la llengua i el teixit de la mandíbula expandit. Per tant, Shh sembla guiar la senyalització BMP4 perquè la mandíbula es forme correctament.

    Escrit per Lux Fatimathas
    Imatge de treball de Jingyue Xu i col·laboradors
    Division of Developmental Biology, Cincinnati Children’s Hospital Medical Center, Cincinnati, OH, EUA
    Imatge publicada originalment sota una llicència Creative commons (BY 4.0)
    Publicat en eLife, gener de 2019

Què és la BPoD

BPoD són les sigles en anglès de la Imatge Biomèdica del Dia, és a dir "Biomedical Picture of the Day". El web original va estar creat i gestionat pel MRC Laboratory of Medical Sciences des de gener de 2012 fins al juliol de 2023 i ara està gestionat de manera independent per un equip dedicat de científics i escriptors. El lloc web pretén involucrar tothom, joves i vells, en les meravelles de la biologia i la seua influència en la medicina. L'arxiu, en constant creixement, de més de 4000 imatges d'investigacions, documenta més d'una dècada de progrés. Exploreu la col·lecció i mireu què descobriu. Les imatges són proporcionades amablement per a la inclusió en aquesta web gràcies a la generositat dels científics de tot el món.

Aquesta web és la versió oficial en català de la BPoD. Els creadors de la BPoD no es responsabilitzen de la fidelitat de la traducció.