• 12 de març de 2019

  Mandíbules en Formació

  La mossegada humana és gairebé tan forta com la d'un pitbull. Uns científics que investigaven com es van desenvolupar les nostres potents mandíbules han buscat als embrions de ratolí per obtindre indicis genètics. Centrant-se en la mandíbula inferior, observaren quins gens eren actius en les cèl·lules a partir de les quals es forma; específicament, un grup de cèl·lules de la cresta neural. Van descobrir que dues proteïnes de senyalització principals s’encarregaven de dirigir el desenvolupament de la mandíbula inferior, Shh i BMP4. En ratolins genèticament modificats, en els quals es va bloquejar la senyalització de Shh per a aquestes cèl·lules neurals, els senyals BMP4 es van estendre més lluny, indicats per la tinció de color rosa a la mandíbula del ratolí en desenvolupament (en la foto) en comparació amb el que passa normalment. Conseqüentment, aquests ratolins mutants van tindre defectes en el desenvolupament de la mandíbula, amb menys teixit de la llengua i el teixit de la mandíbula expandit. Per tant, Shh sembla guiar la senyalització BMP4 perquè la mandíbula es forme correctament.

  Escrit per Lux Fatimathas

  Imatge de treball de Jingyue Xu i col·laboradors
  Division of Developmental Biology, Cincinnati Children’s Hospital Medical Center, Cincinnati, OH, EUA
  Imatge publicada originalment sota una llicència Creative commons (BY 4.0)
  Publicat en eLife, gener de 2019

Què és la BPoD

BPoD són les segles en anglès de la Imatge Biomèdica del Dia, és a dir "Biomedical Picture of the Day". La web original està gestionada i tutelada pel MRC London Institute of Medical Sciences i té com a objectiu inspirar a tots, joves i vells, amb les meravelles de la biomedicina. Les imatges són proporcionades amablement per a la inclusió en aquesta web gràcies a la generositat dels científics de tot el món.

Aquesta web és la versió oficial en català de la BPoD. El creador de la BPoD, el MRC London Institute of Medical Sciences del Regne Unit, no es responsabilitza de la fidelitat de la traducció.