• 27 de desembre de 2019

  Lípids Esquius

  La mantega, el formatge i la carn roja contenen greixos nomenats triglicèrids, un tipus de lípid neutre. Els lípids neutres estan implicats en malalties incloent diabetis i malalties cardiovasculars. Una tècnica de processament d'imatge, que es diu matrix-assisted LDI, plasma amb efectivitat tots els tipus de lípids excepte els neutres. Ara els investigadors demostren com una nova tècnica, NAPA-LDI-MSI, pot visualitzar lípids neutres específics. L'han provat en teixit humà de pacients amb una malaltia anomenada hidradenitis supurativa (HS). Es creu que els bacteris contribuïxen a la HS, infectant àrees al voltant dels fol·licles pilosos i les glàndules sudorípares, però investigant açò ha estat un repte tècnic. Utilitzant NAPA-LDI-MSI els investigadors van detectar un augment dels lípids neutres del voltant dels fol·licles pilosos i als bacteris com a la probable font d'origen. La microscòpia electrònica de rastreig de pell normal (a la imatge, a l'esquerra) i pell amb HS (a la dreta) va provar que això era correcte, revelant la presència de més bacteris en els fol·licles pilosos de la pell amb HS. NAPA-LDI-MSI podria, doncs, resultar útil en estudis d'HS mitjançant el mapeig de lípids neutres i la localització dels bacteris perillosos.

  Escrit per Lux Fatimathas

  Imatge del treball de Jarod A. Fincher i col·laboradors
  Department of Chemistry, George Washington University, Washington, DC, EUA
  Imatge publicada originalment sota una llicència Creative Commons 4.0 Internacional (CC BY 4.0).
  Publicat en Scientific Reports, novembre de 2019

Què és la BPoD

BPoD són les segles en anglès de la Imatge Biomèdica del Dia, és a dir "Biomedical Picture of the Day". La web original està gestionada i tutelada pel MRC London Institute of Medical Sciences i té com a objectiu inspirar a tots, joves i vells, amb les meravelles de la biomedicina. Les imatges són proporcionades amablement per a la inclusió en aquesta web gràcies a la generositat dels científics de tot el món.

Aquesta web és la versió oficial en català de la BPoD. El creador de la BPoD, el MRC London Institute of Medical Sciences del Regne Unit, no es responsabilitza de la fidelitat de la traducció.