• 28 de desembre de 2019

  Descobriment en Diabetis

  En casos de diabetis tipus 2, que es troba associada amb obesitat a edat avançada, els teixits del cos deixen de respondre front la insulina, l'hormona que regula els sucres de la sang. Al seu torn, açò pot resultar en una mort de les pròpies cèl·lules beta pancreàtiques productores d'insulina, de tal manera que els pacients necessiten injeccions regulars d'insulina. A la imatge es mostren cèl·lules beta (en roig) d'un ratolí model per a l'afecció, amb signes de danys i mort (en groc i verd). Els científics que han emprat aquest model de ratolins per a estudiar la diabetis han descobert recentment una proteïna, l'adipsina, que protegeix cèl·lules beta. Anant més enllà, estimular l'adipsina de ratolins diabètics va millorar els símptomes a llarg termini, els seus nivells d'insulina es van mantindre equilibrats i els sucres de la seua sang van estar millor regulats en comparació amb els ratolins no tractats. A més, l'estudi mostra que les persones amb elevats nivells d'adipsina en la sang tenen menys probabilitats de desenvolupar diabetis que aquelles persones amb nivells inferiors, suggerint que el trobat en els ratolins es podria aplicar a teràpies humanes.

  Escrit per Ruth Williams

  Imatge del Lo Lab, Weill Cornell Medicine, New York
  Weill Center for Metabolic Health and Division of Cardiology, Department of Medicine, Weill Cornell Medicine, New York, NY, EUA
  Drets de la imatge reservats pels autors originals
  Investigació publicada en Nature Medicine, novembre de 2019

Què és la BPoD

BPoD són les segles en anglès de la Imatge Biomèdica del Dia, és a dir "Biomedical Picture of the Day". La web original està gestionada i tutelada pel MRC London Institute of Medical Sciences i té com a objectiu inspirar a tots, joves i vells, amb les meravelles de la biomedicina. Les imatges són proporcionades amablement per a la inclusió en aquesta web gràcies a la generositat dels científics de tot el món.

Aquesta web és la versió oficial en català de la BPoD. El creador de la BPoD, el MRC London Institute of Medical Sciences del Regne Unit, no es responsabilitza de la fidelitat de la traducció.