• 30 de setembre de 2019

  Les Rutes Cap al Càncer

  El càncer resulta difícil de combatre, en part perquè hi ha diversos tipus diferents de tumors, cadascun dels quals comportant-se i reaccionant de diferents maneres als tractaments. Per exemple, el càncer de pulmó és un terme que abarca diferents tumors desencadenats per mutacions que provoquen que les cèl·lules pulmonars es multipliquen de manera anòmala. No obstant això, hi ha una cosa que unix els diferents tipus de càncer de pulmó i és la connexió a mutacions en dues rutes moleculars involucrades en la divisió cel·lular: MAP quinasa i PI3' quinasa. Els científics han mostrat ara que els ratolins amb mutacions genètiques que activen una d'aquestes rutes individualment no tenien tumors o eren menuts i benignes. Però, si ambdós s'activaven simultàniament, els ratolins desenvolupaven tumors de pulmó agressius, mostrats ací amb les cèl·lules canceroses marcades de color roig. Aquestos ratolins modificats genèticament ens podrien ajudar a comprendre com es desenvolupen els tumors de pulmó i com els futurs tractaments podrien dirigir-se a aquestes dos rutes moleculars importants.

  Escrit per Gaëlle Coullon

  Imatge del treball de J Edward van Veen i col·laboradors
  Huntsman Cancer Institute, University of Utah, Salt Lake City, UT, EUA
  Imatge publicada originalment sota una llicència Creative Commons (BY 4.0)
  Publicat en eLife, agost de 2019

Què és la BPoD

BPoD són les segles en anglès de la Imatge Biomèdica del Dia, és a dir "Biomedical Picture of the Day". La web original està gestionada i tutelada pel MRC London Institute of Medical Sciences i té com a objectiu inspirar a tots, joves i vells, amb les meravelles de la biomedicina. Les imatges són proporcionades amablement per a la inclusió en aquesta web gràcies a la generositat dels científics de tot el món.

Aquesta web és la versió oficial en català de la BPoD. El creador de la BPoD, el MRC London Institute of Medical Sciences del Regne Unit, no es responsabilitza de la fidelitat de la traducció.