• 29 de setembre de 2019

  Generador de Neurones

  Aquestes neurones tenyides de color roig, situades al cervell d'un ratolí que ha patit un accident cerebrovascular, eren originàriament cèl·lules glials –cèl·lules del cervell que no són conductorres i que generalment funcionen embolicant i donant suport a les neurones. Una nova classe de teràpia gènica que provoca l'expressió de Neurod1 (una proteïna crítica per adquirir el caràcter neuronal) a les cèl·lules glials, va ser la responsable de la conversió entre tipus cel·lulars i, el més important, es va observar que recuperava tant funcions cognitives com motores en els animals afectats per l'accident cerebrovascular. Aquest tipus d'afecció, definida com una interrupció del subministre sanguini a una part del cervell per alguna obstrucció (accident cerebrovascular isquèmic) o per una fuga (accident cerebrovascular hemorràgic), pot acabar provocant una considerable mort neuronal en l'àrea afectada i, conseqüentment, una discapacitat neurològica permanent. Aleshores, si la teràpia de conversió cel·lular es pot desenvolupar per aplicar-se als humans, podrà, algun dia, proporcionar la recuperació de funcions cerebrals que s'hagen perdut.

  Escrit per Ruth Williams

  Imatge del Chen Laboratory, Penn State University
  Department of Biology, Huck Institutes of Life Sciences, The Pennsylvania State University, University Park, PA, EUA
  Drets de la imatge reservats pels autors
  Investigació publicada en Molecular Therapy, setembre de2019

Què és la BPoD

BPoD són les segles en anglès de la Imatge Biomèdica del Dia, és a dir "Biomedical Picture of the Day". La web original està gestionada i tutelada pel MRC London Institute of Medical Sciences i té com a objectiu inspirar a tots, joves i vells, amb les meravelles de la biomedicina. Les imatges són proporcionades amablement per a la inclusió en aquesta web gràcies a la generositat dels científics de tot el món.

Aquesta web és la versió oficial en català de la BPoD. El creador de la BPoD, el MRC London Institute of Medical Sciences del Regne Unit, no es responsabilitza de la fidelitat de la traducció.