• 28 de setembre de 2019

  Nova Resolució

  La microscòpia està gaudint de grans avanços en noves tecnologies i tècniques, portant la vida petita a un enfocament òptim, i permetent que els seus processos s'estudien com mai ho s'ha fet abans. Encara així, per obtindre els millors resultats, tècniques com la microscòpia d’alta resolució requereixen optimització –combinant configuracions mecàniques de lents i làsers amb programari per a capturar imatges. I encara aleshores, els científics tenen dificultats amb una qüestió: ¿com saber si la imatge que s’ha capturat és la millor que es podria haver fet? Tal vegada un ajust en la direcció adequada podria revelar encara més detall. En aquesta cèl·lula humana acolorida artificialment, podem veure els resultats d’un nou algoritme d’ordinador. Dissenyat per a estimar la resolució d’una imatge, ajuda a determinar quan la configuració del microscopi podria millorar-se més (a l'esquerra), guiant als científics cap a una imatge més clara i optimitzada (a la dreta). Llançat com a un programari de codi obert, aquestes aproximacions ajudaran als investigadors a aconseguir més informació dels seus experiments, i millor rendiment els seus costosos microscopis.

  Escrit per John Ankers

  Imatge del treball de A. Descloux, K. S. Grußmayer and A. Radenovic, ÉPFL
  École Polytechnique Fédérale de Lausanne, Laboratory of Nanoscale Biology, Lausanne, Suïssa
  Drets de la imatge reservats pels autors originals
  Investigació publicada en Nature Methods, setembre de 2019

Què és la BPoD

BPoD són les segles en anglès de la Imatge Biomèdica del Dia, és a dir "Biomedical Picture of the Day". La web original està gestionada i tutelada pel MRC London Institute of Medical Sciences i té com a objectiu inspirar a tots, joves i vells, amb les meravelles de la biomedicina. Les imatges són proporcionades amablement per a la inclusió en aquesta web gràcies a la generositat dels científics de tot el món.

Aquesta web és la versió oficial en català de la BPoD. El creador de la BPoD, el MRC London Institute of Medical Sciences del Regne Unit, no es responsabilitza de la fidelitat de la traducció.