• 17 de setembre de 2019

  Intestí Masculí

  Dins els humans, i també a la nostra familiar llunyana la mosca del vinagre, les cèl·lules produeixen senyals anomenats citocines, que estimulen que les cèl·lules veïnes comencen o deixen de créixer o moure's. Aquestes molècules donen forma a les nostres vides, d'acord amb les instruccions codificades al nostre genoma. No obstant, els científics encara estudien com es produïx aquesta col·laboració. En aquest tors de mosca del vinagre, amb moltes de les seues cèl·lules marcades amb color blau i els músculs amb roig, les citocines produïdes als testicles estimulen que part de l'intestí proper es torne més "masculí" (color groc). A diferència de les femelles de mosca, aquest intestí masculí produïx més citrat, un component químic imprescindible perquè es produïsca una correcta espermatogènesi. Els investigadors també examinen senyals químics en femelles, i estan trobant evidències que la identitat sexual d'una cèl·lula pot ser provocada per agents químics, i no només pels seus gens. També tenen previst investigar com altres òrgans estan agrupats dins del cos, potser fent la comunicació més probable tant en la salut i com a les malalties.

  Llegiu més sobre aquesta investigació ací.

  Escrit per John Ankers

  Imatge del treball de Bruno Hudry i col·laboradors
  MRC London Institute of Medical Sciences, Londres, Regne Unit
  Imatge publicada originalment sota una llicència Creative Commons (BY 4.0)
  Publicat en Cell, agost de 2019

Què és la BPoD

BPoD són les segles en anglès de la Imatge Biomèdica del Dia, és a dir "Biomedical Picture of the Day". La web original està gestionada i tutelada pel MRC London Institute of Medical Sciences i té com a objectiu inspirar a tots, joves i vells, amb les meravelles de la biomedicina. Les imatges són proporcionades amablement per a la inclusió en aquesta web gràcies a la generositat dels científics de tot el món.

Aquesta web és la versió oficial en català de la BPoD. El creador de la BPoD, el MRC London Institute of Medical Sciences del Regne Unit, no es responsabilitza de la fidelitat de la traducció.