• 24 de juny de 2015

  Immunitat Il·luminada

  Veure és creure, i visualitzar la propagació de la malaltia també és crucial per a tractar-la eficaçment. Per a detectar i monitorar el càncer, confiem principalment en mètodes invasius com a mostres de sang i biòpsies, però una nova tècnica podria revolucionar els nostres procediments. Com els tumors estan sovint envoltats per cèl·lules del sistema immunitari, un equip d'investigadors va desenvolupar un mitjà per a veure la distribució d'aquestes cèl·lules en animals vius; patrons inesperats revelaren la grandària i la localització dels teixits cancerosos. Aquest vídeo demostra l'efectivitat de la seua tècnica –les àrees ressaltades mostren una distribució simètrica dels ganglis limfàtics en el pit i el coll d'un ratolí, on s’esperen veure les cèl·lules immunitàries, però també una àrea difusa darrere d'un muscle, on les cèl·lules canceroses havien sigut prèviament injectades. El seguiment dels tumors de forma no invasiva i en una àmplia àrea oferix al pacient una sèrie de possibilitats per a millorar el diagnòstic, així com per a mesurar l'impacte dels tractaments.

  Escrit per Emmanuelle Briolat

  Imatge de Mohammad Rashidian i col·laboradors
  Whitehead Institute for Biomedical Research, EUA
  Publicat originalment sota una licéncia Creative Commons
  Investigació publicada en PNAS, maig de 2015

Què és la BPoD

BPoD són les segles en anglès de la Imatge Biomèdica del Dia, és a dir "Biomedical Picture of the Day". La web original està gestionada i tutelada pel MRC London Institute of Medical Sciences i té com a objectiu inspirar a tots, joves i vells, amb les meravelles de la biomedicina. Les imatges són proporcionades amablement per a la inclusió en aquesta web gràcies a la generositat dels científics de tot el món.

Aquesta web és la versió oficial en català de la BPoD. El creador de la BPoD, el MRC London Institute of Medical Sciences del Regne Unit, no es responsabilitza de la fidelitat de la traducció.