• 18 de maig de 2018

  Gerent de Branques

  Quan obrim noves rutes a través de territoris inexplorats, ¿per què alguns camins s'esgoten abruptament mentre que altres es converteixen en rutes ben establides? Els investigadors es pregunten això sobre les neurones que estenen les seues branques cap als teixits en desenvolupament. Pupes de la mosca de la fruita van ser genèticament alterades per a etiquetar fluorescentment les seues neurones. Les imatges in vivo (en la foto), amb instantànies preses cada dos minuts (cadascuna amb color diferent), van revelar el creixement de les branques de les neurones. Les proteïnes que es troben en les sinapsis (connexions entre les neurones) estan implicades en el creixement de les branques. L'equip va confirmar això quan va trobar una proteïna marcadora de sinapsis acumulada en els punts de ramificació, encara que no es van trobar sinapsis actives en estos punts. Després es van centrar en dues proteïnes sinàptiques que són importants per a la formació de la sinapsi: neurexina i neuroligina. Els mutants als que els manca aquestes proteïnes presenten neurones amb branques més curtes que cobreixen àrees més xicotetes de teixit. Quan es tracta d'obrir nous camins a través de teixits, la neurexina i la neuroligina estabilitzen les branques, sense la necessitat de crear sinapsis funcionals.

  Escrit per Lux Fatimathas

  Imatge del treball de William D Constance i col·laboradors
  Centre for Developmental Neurobiology, King's College London, Londres, RU
  "Imatge publicada originalment sota una llicència Creative Commons (BY 4.0)"
  Publicat en eLife, març de 2018

Què és la BPoD

BPoD són les segles en anglès de la Imatge Biomèdica del Dia, és a dir "Biomedical Picture of the Day". La web original està gestionada i tutelada pel MRC London Institute of Medical Sciences i té com a objectiu inspirar a tots, joves i vells, amb les meravelles de la biomedicina. Les imatges són proporcionades amablement per a la inclusió en aquesta web gràcies a la generositat dels científics de tot el món.

Aquesta web és la versió oficial en català de la BPoD. El creador de la BPoD, el MRC London Institute of Medical Sciences del Regne Unit, no es responsabilitza de la fidelitat de la traducció.