• 17 de maig de 2018

  Prop de l'Intestí

  Els mini òrgans o organoides cultivats en el laboratori a partir de, per exemple, cèl·lules mare, són un excel·lent mitjà per estudiar com es desenvolupen els teixits i per avaluar les respostes a les substàncies afegides al medi de la placa de cultiu. Actualment s'han creat diferents versions d'organoides a partir de diferents orígens. Però si allò que t'interessa està en l'intestí prim, amb la seua estructura complexa, vassos sanguínis i moviments, un organoide és menys realista. Ara, els investigadors han portat el cultiu de l'intestí prim en miniatura un pas més a prop de la realitat. L'equip va disgregar un organoid desenvolupat a partir de cèl·lules epitelials normals de l'intestí prim i va col·locar les cèl·lules en un dispositiu microfluídic (tecnologia d'òrgans en un xip), que incorporava una membrana mecànica flexible per a emular la peristalsi, que són les ones intestinals per contraccions musculars. Així, s'ha desenvolupat teixit que té estructures iguals a les vellositats característiques de l'intestí prim que es projecten cap al lumen obert (a la imatge), i que podrien interactuar amb una capa de cèl·lules vasculars intestinals dins del xip.

  Escrit per Lindsey Goff

  Imatge del Wyss Institute de Harvard University
  Wyss Institute for Biologically Inspired Engineering at Harvard University, Boston, MA, EUA
  Drets de la imatge reservats pels autors originals
  Investigació publicada en Scientific Reports, febrer de 2018

Què és la BPoD

BPoD són les segles en anglès de la Imatge Biomèdica del Dia, és a dir "Biomedical Picture of the Day". La web original està gestionada i tutelada pel MRC London Institute of Medical Sciences i té com a objectiu inspirar a tots, joves i vells, amb les meravelles de la biomedicina. Les imatges són proporcionades amablement per a la inclusió en aquesta web gràcies a la generositat dels científics de tot el món.

Aquesta web és la versió oficial en català de la BPoD. El creador de la BPoD, el MRC London Institute of Medical Sciences del Regne Unit, no es responsabilitza de la fidelitat de la traducció.