• 16 de maig de 2018

  Menys Sabor

  ¿Una o dues cullerades? És temptador voler més quan t'enfrontes a una cosa tan sensual com el gelat. No obstant això, en el context de l'obesitat, ''més'' és, de vegades, l'única forma de sentir-se satisfet després d'un menjar. Açò es deu en part a què l'obesitat reduïx la capacitat d'assaborir d'una persona; una situació en la qual la inflamació està implicada. Els investigadors ara han estudiat això en ratolins. Aquests ratolins van ser alimentats amb una dieta normal o amb una dieta alta en greixos. Aquells amb una dieta alta en greixos es van tornar obesos i van mostrar nivells més alts d'una substància inflamatòria anomenada TNFalpha a les seues papil·les gustatives. L'observació de les papil·les gustatives (de color roig a la foto) sota un microscopi, va revelar menys presència d'aquestes en ratolins obesos (a la dreta) en comparació amb ratolins normals (a l'esquerra) i menys divisions cel·lulars (de color verd). La divisió cel·lular és necessària per a renovar les papil·les gustatives, que es desgasten amb el temps. La inflamació persistent, per tant, interromp la renovació de les papil·les gustatives, la qual cosa pot explicar per què la capacitat de degustar disminuïx en les persones obeses.

  Escrit per Lux Fatimathas

  Imatge del treball de Andrew Kaufman i col·laboradors
  Department of Food Science, Cornell University, Ithaca, NY, EUA
  "Imatge publicada originalment sota una llicència Creative Commons (BY 4.0)"
  Publicat en PLOS Biology, març de 2018

Què és la BPoD

BPoD són les segles en anglès de la Imatge Biomèdica del Dia, és a dir "Biomedical Picture of the Day". La web original està gestionada i tutelada pel MRC London Institute of Medical Sciences i té com a objectiu inspirar a tots, joves i vells, amb les meravelles de la biomedicina. Les imatges són proporcionades amablement per a la inclusió en aquesta web gràcies a la generositat dels científics de tot el món.

Aquesta web és la versió oficial en català de la BPoD. El creador de la BPoD, el MRC London Institute of Medical Sciences del Regne Unit, no es responsabilitza de la fidelitat de la traducció.