• 10 d'abril de 2016

  Gemma Il·luminada

  El virus SINV causa la desagradable febre Sindbis comuna en regions d'Àfrica. Ací els investigadors busquen pistes per abordar SINV des de la seva estructura, utilitzant microscòpia crio-electrònica (Cryo-EM) per recollir els detalls de la superfície (a dalt a l'esquerra, centre) i fer un model per ordinador (a dalt a la dreta). Però aquestes són instantànies individuals; ¿i si poguerem veure partícules virals envaint cèl·lules en temps real? Coneix l'última eina d'espionatge de virus: una 'etiqueta' fluorescent. Una proteïna fluorescent roja s'integra a la superfície del virus per enginyeria genètica, parcialment ressaltada en roig en les imatges de Cryo-EM (a baix a l'esquerra, centre) i en un nou model per ordinador (part inferior dreta). Aquesta nova forma del virus brilla d'un color roig cirera sota un microscopi de fluorescència, pel que és més fàcil veure els efectes dels compostos químics sobre les gemmes virals, on el SINV, igual que molts altres virus, s'embolica amb la membrana malalta arrencada d'una cèl·lula infectada per a propagar-se cap a la següent.

  Escrit per John Ankers

  Imatge del treball de Joyce Jose i col·laboradors
  Purdue University, West Lafayette, IN, EUA
  Imatge publicada originalment sota una llicència Creative Commons (BY 4.0)
  Publicat en Viruses, desembre de 2015

Què és la BPoD

BPoD són les segles en anglès de la Imatge Biomèdica del Dia, és a dir "Biomedical Picture of the Day". La web original està gestionada i tutelada pel MRC London Institute of Medical Sciences i té com a objectiu inspirar a tots, joves i vells, amb les meravelles de la biomedicina. Les imatges són proporcionades amablement per a la inclusió en aquesta web gràcies a la generositat dels científics de tot el món.

Aquesta web és la versió oficial en català de la BPoD. El creador de la BPoD, el MRC London Institute of Medical Sciences del Regne Unit, no es responsabilitza de la fidelitat de la traducció.