• 11 d'abril de 2016

  Investigacions Inflamatòries

  Ja siguen picades d'insectes, cremades o al·lèrgies, tots hem suportat l'enrogiment i unflament que ens mostren les senyals d'inflamació. Quan això s'allarga molt de temps pot arribar a ser perjudicial. En el cervell, la inflamació està lligada a la malaltia d'Alzheimer, Parkinson i esclerosi múltiple. Regulant com el cervell suporta la inflamació tenim la barrera sang-cervell o hematoencefàlica, una estructura formada per cèl·lules endotelials, astròcits i perícits. Els investigadors van estudiar com els astròcits i els perícits contribuïen a la inflamació per mitjà de la creació d'un model 3D d'aquesta barrera utilitzant diminuts xips anomenats dispositius de microfluïds. Els xips tenen uns canals excavats de col·lagen que van ser recoberts amb cèl·lules endotelials (rosa) per a imitar els vasos sanguinis. També es van incloure astròcits (verd) o perícits i se li va afegir una substància per a activar la inflamació. Ambdós tipus de cèl·lules enviaven senyals químics, anomenats citocines, però a nivells notablement diferents. Altres experiments amb xips 3D poden proporcionar més pistes sobre la funció d'aquestes cèl·lules quan s'inflama el cervell.

  Escrit per Lux Fatimathas

  Imatge del treball d'Anna Herland i Andries D. Van der Meer, i col·laboradors
  Wyss Institute for Biologically Inspired Engineering, Harvard University, Boston, MA, EUA
  Imatge publicada originalment sota una llicència Creative Commons (BY 4.0)
  Publicat en PLOS ONE, març de 2016

Què és la BPoD

BPoD són les segles en anglès de la Imatge Biomèdica del Dia, és a dir "Biomedical Picture of the Day". La web original està gestionada i tutelada pel MRC London Institute of Medical Sciences i té com a objectiu inspirar a tots, joves i vells, amb les meravelles de la biomedicina. Les imatges són proporcionades amablement per a la inclusió en aquesta web gràcies a la generositat dels científics de tot el món.

Aquesta web és la versió oficial en català de la BPoD. El creador de la BPoD, el MRC London Institute of Medical Sciences del Regne Unit, no es responsabilitza de la fidelitat de la traducció.