• 5 de desembre de 2018

  El Flux Interior

  Hui, el poder pagar amb targeta que no fa contacte amb el lector de targetes és molt comú, però l’atenció mèdica sense contacte sona més a ciència ficció que a realitat. No obstant, açò podria canviar ara que els científics han dissenyat una màquina per a mesurar el flux sanguini a través del nostre braç sense tocar la nostra pell. El nou dispositiu il·lumina la pell amb llum verda i registra la quantitat d’aquesta que rebota dels glòbuls rojos que es troben just davall de la superfície. La intensitat de la llum reflectida varia segons el nombre de cèl·lules sanguínies presents. Açò proporciona informació útil sobre la salut dels vasos sanguinis d’un pacient i la capacitat del seu cor per a bombar sang. Segons els investigadors, el nou dispositiu és més barat i més fàcil d’usar que les tècniques anteriors, les quals incloïen la col·locació d’un maneguí inflat al voltat de l'extremitat del pacient per a restringir el flux de sang. Ara, l’equip està modificant el dispositiu perquè puga mesurar el flux sanguini de tot el cos.

  Escrit per Deborah Oakley

  Imatge de la ITMO University
  Department of Computer Photonics and Videomatics, ITMO University, San Petersburg, Rússia
  Drets de la imatge reservats pels autors originals
  Investigació publicada en Biomedical Optics Express, novembre de 2018

Què és la BPoD

BPoD són les segles en anglès de la Imatge Biomèdica del Dia, és a dir "Biomedical Picture of the Day". La web original està gestionada i tutelada pel MRC London Institute of Medical Sciences i té com a objectiu inspirar a tots, joves i vells, amb les meravelles de la biomedicina. Les imatges són proporcionades amablement per a la inclusió en aquesta web gràcies a la generositat dels científics de tot el món.

Aquesta web és la versió oficial en català de la BPoD. El creador de la BPoD, el MRC London Institute of Medical Sciences del Regne Unit, no es responsabilitza de la fidelitat de la traducció.