• 15 de gener de 2022

  Descobrint Inhibicions

  Entre la sofisticada xarxa de senyalització que controla la fertilitat femenina, l'hormona estimulant de fol·licles (FSH), la clau en tractaments de fertilitat, és crítica per al desenvolupament els òvuls. L’FSH també s'autoregula, estimulant la producció de proteïnes, adequadament anomenades inhibines, que inhibixen la seua síntesi a la hipòfisi. La inhibina A es dirigix a uns receptors anomenats betaglicans, però uns investigadors acaben d'identificar un receptor per a la inhibina B anomenat TGFBR3L. Ratolins femella sense TGFBR3L tenen nivells de FSH lleugerament elevats i parts amb més nats, suggerint que sense TGFBR3L, la inhibina B té menys impacte i la fertilitat incrementa. Així i tot, quan ambdós, els betaglicans i TGFBR3L, es perden a les cèl·lules de la hipòfisi, les femelles mostren nivells d'FSH encara més alts i ovaris molt més grans (a la imatge dreta) que aquelles carents sols de TGFBR3L (a l’esquerra) i són infèrtils. Comprendre els diferents mecanismes que controlen cada via inhibitòria de l'FSH i especialment els efectes subtils que pot tindre la manipulació exclusiva de TGFBR3L podria proposar noves maneres d'enfrontar la infertilitat.

  Escrit per Emmanuelle Briolat

  Imatge del treball d'Emilie Brûlé i col·laboradors
  Department of Anatomy and Cell Biology, McGill University, Montreal, Québec, Canadà
  Imatge publicada originalment sota una llicència Creative Commons (CC BY 4.0)
  Publicat en Science Advances, desembre de 2021

Què és la BPoD

BPoD són les segles en anglès de la Imatge Biomèdica del Dia, és a dir "Biomedical Picture of the Day". La web original està gestionada i tutelada pel MRC London Institute of Medical Sciences i té com a objectiu inspirar a tots, joves i vells, amb les meravelles de la biomedicina. Les imatges són proporcionades amablement per a la inclusió en aquesta web gràcies a la generositat dels científics de tot el món.

Aquesta web és la versió oficial en català de la BPoD. El creador de la BPoD, el MRC London Institute of Medical Sciences del Regne Unit, no es responsabilitza de la fidelitat de la traducció.