• 14 de gener de 2022

  Cap Adormit

  Després d'una nit sense dormir, fins i tot les tasques més senzilles requerixen una concentració intensa. Una nova investigació suggerix que un equilibri alterat entre quant treballen les regions cerebrals independentment i quant ho fan amb altres regions, podria ser la raó rere açò. Quan el nostre cervell està integrat, les regions estan connectades i es comuniquen de manera eficaç entre elles per dur a terme les nostres tasques diàries. Quan el nostre cervell està segregat, el focus se centra principalment en l'activitat dins d'una regió. Per a una funció cognitiva eficient s'ha d'aconseguir un equilibri entre la segregació i la integració. Després de 24 hores sense dormir, es va demanar a voluntaris que completaren algunes tasques mentre es prenien imatges del seu cervell. En comparació amb el seu estat anterior a la privació de dormir, es va trobar que l'equilibri entre integració i segregació havia canviat i la seua capacitat per dur a terme les tasques es va vore afectada. Com més connexions es consideren (d'esquerra a dreta) més s'altera l'equilibri.

  Escrit per Katy Pallister

  Imatge del treball de Nathan E. Cross i col·laboradors
  PERFORM Centre, Concordia University, Montreal, Canadà
  Imatge publicada originalment sota una llicència Creative Commons (CC BY 4.0)
  Publicat en PLOS Biology, novembre de 2021

Què és la BPoD

BPoD són les segles en anglès de la Imatge Biomèdica del Dia, és a dir "Biomedical Picture of the Day". La web original està gestionada i tutelada pel MRC London Institute of Medical Sciences i té com a objectiu inspirar a tots, joves i vells, amb les meravelles de la biomedicina. Les imatges són proporcionades amablement per a la inclusió en aquesta web gràcies a la generositat dels científics de tot el món.

Aquesta web és la versió oficial en català de la BPoD. El creador de la BPoD, el MRC London Institute of Medical Sciences del Regne Unit, no es responsabilitza de la fidelitat de la traducció.