• 13 de gener de 2022

  Model de Comportament

  Fins i tot a les primeres fases de la gestació, poden haver-hi problemes. A mesura que l'embrió recent format s'apega al revestiment de l'úter, anomenat endometri, el revestiment canvia per a preparar-se per a la gestació. Durant aquesta transformació algunes cèl·lules deixen de dividir-se en un procés anomenat senescència. Quan això ocorre en excés pot portar a avortaments recurrents, i quan la senescència falla, els embrions poden no implantar-se correctament. Per a ampliar el nostre coneixement en aquests moments primerencs de la gestació, els investigadors han desenvolupat un nou model de l'endometri humà el qual, quan s'afegixen hormones, reproduïx l'ambient de la implantació. Utilitzant un fàrmac anomenat dasatinib per eliminar les cèl·lules senescents, l'equip va gravar amb time-lapse la implantació fallida a una rèplica, on el moviment cel·lular cap a l'embrió es va detindre, i l'embrió no va poder expandir-se. En el futur aquest model podria ser utilitzat per a provar tractaments potencials per a problemes de gestació.

  Escrit per Katy Pallister

  Vídeo del treball de Thomas M Rawlings i col·laboradors
  Division of Biomedical Sciences, Warwick Medical School, University of Warwick, Coventry, Regne Unit
  Vídeo publicat originalment sota una llicència Creative Commons (CC BY 4.0)
  Publicat en eLife, setembre de 2021

Què és la BPoD

BPoD són les segles en anglès de la Imatge Biomèdica del Dia, és a dir "Biomedical Picture of the Day". La web original està gestionada i tutelada pel MRC London Institute of Medical Sciences i té com a objectiu inspirar a tots, joves i vells, amb les meravelles de la biomedicina. Les imatges són proporcionades amablement per a la inclusió en aquesta web gràcies a la generositat dels científics de tot el món.

Aquesta web és la versió oficial en català de la BPoD. El creador de la BPoD, el MRC London Institute of Medical Sciences del Regne Unit, no es responsabilitza de la fidelitat de la traducció.