• 8 d'abril de 2016

  Construint Cervells

  Demostrant que la mida no importa, una regió del cervell, no més gran que un pèsol, controla com manegem l’estrès, com creixem i la nostra fertilitat. La glàndula pituïtària anterior gestiona això mitjançant la producció d’una sèrie d’hormones. Trastorns en aquesta glàndula poden causar una sèrie de problemes des del nanisme fins a la diabetis. El tractament actual consisteix a prendre hormones de reemplaçament, encara que imitar els canvis diaris dels nivells d’hormones en el cos és difícil i carregat d’efectes secundaris si surt malament. El trasplantament de teixit pituïtari sa podria resoldre això, però aquest teixit és escàs. Una solució és fer créixer teixit pituïtari en una placa. Amb això en ment, els investigadors van persuadir les cèl·lules mare embrionàries humanes per convertir-se en teixit pituïtari (rosa), al fer-les créixer sobre una estructura de 3D especialitzada amb un còctel de substàncies químiques. Després del trasplantament, aquest teixit ha funcionat perfectament en ratolins que no tenien glàndula pituïtària anterior. La investigació continua per fer realitat els trasplantaments en humans.

  Escrit per Lux Fatimathas

  Imatge del treball de Chikafumi Ozone i col·laboradors
  Department of Endocrinology and Diabetes, Graduate School of Medicine, Nagoya University, Japó
  Imatge publicada originalment sota una llicència Creative Commons (BY 4.0)
  Publicat en Nature Communications, gener de 2016

Què és la BPoD

BPoD són les segles en anglès de la Imatge Biomèdica del Dia, és a dir "Biomedical Picture of the Day". La web original està gestionada i tutelada pel MRC London Institute of Medical Sciences i té com a objectiu inspirar a tots, joves i vells, amb les meravelles de la biomedicina. Les imatges són proporcionades amablement per a la inclusió en aquesta web gràcies a la generositat dels científics de tot el món.

Aquesta web és la versió oficial en català de la BPoD. El creador de la BPoD, el MRC London Institute of Medical Sciences del Regne Unit, no es responsabilitza de la fidelitat de la traducció.