-
7 d'abril de 2016
Comprimint Cèl·lules
Comprimix una cèl·lula fortament i apareixeran forats sobre la seua superfície, prou grans com per a introduir-li substàncies com fàrmacs i nanopartícules. Aquest descobriment té moltes aplicacions potencials -una empresa ha començat la inserció de proteïnes, dirigides a tumors dins de cèl·lules del sistema immunitari humanes, comprimint-les; per a què ataquen el càncer de manera més eficaç. La compressió cel·lular és també una ajuda per a la investigació mèdica fonamental. A les cèl·lules HeLa, a la fotografia, productes químics s'han forçat a entrar per a tenyir dues proteïnes que els científics volen estudiar -histona 2B, de color magenta, i lamina A, verd- mentre que els microtúbuls estructurals estan tenyits de color roig per un mètode convencional. La compressió té l'avantatge, sobre la majoria de les altres tècniques, perquè és menys probable que altere la manera de treballar de les cèl·lules. Una vegada s'han comprimit, les cèl·lules no semblen pitjor per l'experiència i els forats es tanquen de nou.
Escrit per Mick Warwicker
Imatge cortesia del Tampé lab/Institute of Biochemistry/Goethe University
Institute of Biochemistry, Biocenter, Goethe-University Frankfurt, Alemanya
Imatge publicada originalment sota una llicència Creative Commons (BY 4.0)
Publicat en Nature Communications, gener de 2016
Què és la BPoD
BPoD són les segles en anglès de la Imatge Biomèdica del Dia, és a dir "Biomedical Picture of the Day". La web original està gestionada i tutelada pel MRC London Institute of Medical Sciences i té com a objectiu inspirar a tots, joves i vells, amb les meravelles de la biomedicina. Les imatges són proporcionades amablement per a la inclusió en aquesta web gràcies a la generositat dels científics de tot el món.
Aquesta web és la versió oficial en català de la BPoD. El creador de la BPoD, el MRC London Institute of Medical Sciences del Regne Unit, no es responsabilitza de la fidelitat de la traducció.