• 15 de setembre de 2016

  Cervell no tan Envellit

  Per què les neurones (cèl·lules principals del cervell i la medul·la espinal) es desenvolupen, les cèl·lules mare del nostre cervell responen a senyals moleculars trobades dins del líquid cefaloraquidi (CSF) que circula per les cavitats del cervell. El CSF es produeix en les àrees del cervell anomenades plexes coroïdals, que recentment s'ha demostrat que són un component clau en l'entorn de les cèl·lules mare. Durant la nostra vida, canvis en els plexes coroïdals (per tant en el CSF) afecten al desenvolupament de les cèl·lules mare. A mesura que envellim les senyals en el nostre CSF canvien, fent que les cèl·lules mare es dividisquen a una velocitat més lenta. Això porta a un menor desenvolupament de noves neurones. No obstant això, investigadors que observaven ratolins van veure que podien estimular el creixement de cèl·lules mare adultes sumergint-les en CSF 'jove', fent que les cèl·lules mare més velles siguen estimulades per a la seua divisió de la mateixa manera que les joves i creant noves neurones (mostrades en roig).

  Escrit per Katie Panteli

  Imatge del treball de Violeta Silva-Vargas i col·laboradors, Biozentrum, University of Basel
  Biozentrum, University of Basel, Basel, Suïssa
  Drets de la imatge reservats pels autors originals
  Investigació publicada en Cell Stem Cell, juliol de 2016

Què és la BPoD

BPoD són les segles en anglès de la Imatge Biomèdica del Dia, és a dir "Biomedical Picture of the Day". La web original està gestionada i tutelada pel MRC London Institute of Medical Sciences i té com a objectiu inspirar a tots, joves i vells, amb les meravelles de la biomedicina. Les imatges són proporcionades amablement per a la inclusió en aquesta web gràcies a la generositat dels científics de tot el món.

Aquesta web és la versió oficial en català de la BPoD. El creador de la BPoD, el MRC London Institute of Medical Sciences del Regne Unit, no es responsabilitza de la fidelitat de la traducció.