• 18 de desembre de 2015

  Cervell Gelatinós

  La bioimpressió (bioprinting) 3D té un gran potencial en la medicina, però la impressió d'estructures de materials biològics tous requereix una mica de suport seriós. Ací, els investigadors, han imprès la superfície d'un cervell humà amb un material biocompatible gelatinós anomenat alginat. En primer lloc, es converteixen les dades d'una ressonància magnètica en un model informàtic 3D (a dalt a l'esquerra) que mostra intricats plecs en la substància blanca (a dalt a la dreta). El cervell s'imprimeix per capes de taques d'un alginat suau, una damunt l'altra. Un segón material gelatinós envolta el cervell mantenint-ho en el seu lloc (com un gerd en una mica), i després s'esvaeix una vegada que la impressió ha finalitzat. El cervell gelatinós resultant (a baix) té intricats detalls de la superfície com en la vida real, en contrapart - actualment, encara sols fa 3 cm de llarg! L'ús de 'bastides' biodegradables aplana el camí per a la impressió de les estructures biològiques complexes per a l'estudi fora del cos, o fins i tot, el retrasplantament.

  Escrit per John Ankers

  Imatge de Thomas J. Hinton
  Carnegie Mellon Universitat, Pittsburgh, PA, EUA
  Imatge publicada originalment sota una llicència Creative Commons (BY 4.0)
  Publicat en Science Advances, octubre de 2015

Què és la BPoD

BPoD són les segles en anglès de la Imatge Biomèdica del Dia, és a dir "Biomedical Picture of the Day". La web original està gestionada i tutelada pel MRC London Institute of Medical Sciences i té com a objectiu inspirar a tots, joves i vells, amb les meravelles de la biomedicina. Les imatges són proporcionades amablement per a la inclusió en aquesta web gràcies a la generositat dels científics de tot el món.

Aquesta web és la versió oficial en català de la BPoD. El creador de la BPoD, el MRC London Institute of Medical Sciences del Regne Unit, no es responsabilitza de la fidelitat de la traducció.