• 19 de desembre de 2015

  Anticossos d'Alzheimer

  La gradual acumulació d'agregats de proteïnes en el cervell es creu que és un factor important que contribueix a la pèrdua de memòria, confusió i altres símptomes de la malaltia d'Alzheimer. El principal component d'aquests agregats, o plaques, és una proteïna anomenada beta amiloide -les zones verdes en la mostra de cervell de ratolí de la fotografia. Els investigadors estan estudiant maneres de lliurar el cervell de plaques de beta amiloide amb l'esperança d'alleujar o revertir la disminució de les funcions cognitives dels pacients, i un dels enfocaments ha estat l'ús d'anticossos (marcats en vermell) dirigits contra la proteïna. En models de ratolí amb la malaltia, aquests anticossos han netejat amb èxit les plaques i han millorat els símptomes. No obstant això, els assajos clínics amb els anticossos han causat la inflamació perillosa als cervells dels pacients. En examinar com els anticossos antiamiloides presents interactuen amb el sistema immunològic del cos, els científics creuen que seran capaços de modificar dissenys dels anticossos per maximitzar les seues capacitats de placa de compensació i reduir al mínim la inflamació descontrolada.

  Escrit per Ruth Williams

  Imatge cortesia de University of Southampton
  Centre for Biological Sciences, University of Southampton, Regne Unit
  Drets de la imatge reservats pels autors originals
  Investigació publicada en Acta Neuropathologica, novembre de 2015

Què és la BPoD

BPoD són les segles en anglès de la Imatge Biomèdica del Dia, és a dir "Biomedical Picture of the Day". La web original està gestionada i tutelada pel MRC London Institute of Medical Sciences i té com a objectiu inspirar a tots, joves i vells, amb les meravelles de la biomedicina. Les imatges són proporcionades amablement per a la inclusió en aquesta web gràcies a la generositat dels científics de tot el món.

Aquesta web és la versió oficial en català de la BPoD. El creador de la BPoD, el MRC London Institute of Medical Sciences del Regne Unit, no es responsabilitza de la fidelitat de la traducció.