• 9 de febrer de 2019

  Avisant al Doctor Ratpenat

  Des de Dràcula de Bram Stoker fins a les pel·lícules de terror actuals, els ratpenats vampirs com aquest aconseguixen una mala reputació. De fet, els ratpenats vampirs rares vegades s'alimenten de la sang humana, generalment només recorren a picar als humans que dormen despreocupats quan les seues fonts habituals d'aliments, com els animals de granja, són escassos. Aquests ratpenats fins i tot podrien proporcionar beneficis per a la salut humana: els científics han descobert que els productes químics que produïxen en el seu verí, per relaxar els vasos sanguinis i mantenir la sang fluint en la seua presa, es podrien utilitzar per tractar una sèrie d'afeccions; des de la pressió arterial alta i la insuficiència cardíaca fins a les malalties renals i cremades. Tot i així, ara mateixa el treball està suspès, a causa de bandes violentes de narcotraficants que han pres la zona de Mèxic on viuen els ratpenats, fent que no siga segur per a les visites dels investigadors. Malauradament, els éssers humans són molt més perillosos que aquests ratpenats.

  Escrit per Kat Arney

  Imatge de Bryan Fry, University of Queensland
  Venom Evolution Lab, School of Biological Sciences, University of Queensland, St. Lucia, Queensland, Austràlia
  Drets de la imatge reservats per Bryan Fry
  Investigació publicada en Toxins, gener de 2019

Què és la BPoD

BPoD són les segles en anglès de la Imatge Biomèdica del Dia, és a dir "Biomedical Picture of the Day". La web original està gestionada i tutelada pel MRC London Institute of Medical Sciences i té com a objectiu inspirar a tots, joves i vells, amb les meravelles de la biomedicina. Les imatges són proporcionades amablement per a la inclusió en aquesta web gràcies a la generositat dels científics de tot el món.

Aquesta web és la versió oficial en català de la BPoD. El creador de la BPoD, el MRC London Institute of Medical Sciences del Regne Unit, no es responsabilitza de la fidelitat de la traducció.