• 10 de febrer de 2019

  Al·lèrgies i Microbis

  Amb l’augment de la prevalença d'al·lèrgies alimentàries, comprendre què es el que hi contribuïx té cada vegada una importància major. Ara, els investigadors han començat a obtindre un control sobre els possibles fonaments biològics, mostrant que l'al·lèrgia a la llet de vaca – no la confoneu amb la intolerància a la lactosa–  està influenciada pel bacteri (que apareix ací en roig) present a l'intestí (blau i verd). L'al·lèrgia a la llet de vaca afecta, normalment, als infants i, sovint, es manifesta com a sang a les femtes (amb la conseqüent preocupació parental). Un grup de científics ha descobert que els bacteris intestinals dels nadons amb aquestes al·lèrgies diferixen dels nadons sans. A més, mentre que els bacteris intestinals de nadons sans podien, quan eren transferits a ratolins amb al·lèrgia equivalent, protegir els animals del desenvolupament de reaccions al·lèrgiques; els bacteris dels nadons amb al·lèrgies a la llet de vaca no podien. Les troballes suggerixen que, en lloc de ser passatgers passius, els bacteris a l'intestí conformen de manera activa el sistema immunitari de l'amfitrió.

  Escrit per Ruth Williams

  Imatge de Nagler Lab, The University of Chicago
  Department of Pathology and Committee on Immunology, The University of Chicago, Chicago, IL, EUA
  Drets de la imatge reservats pels autors originals
  Investigació publicada en Nature Medicine, gener de 2019

Què és la BPoD

BPoD són les segles en anglès de la Imatge Biomèdica del Dia, és a dir "Biomedical Picture of the Day". La web original està gestionada i tutelada pel MRC London Institute of Medical Sciences i té com a objectiu inspirar a tots, joves i vells, amb les meravelles de la biomedicina. Les imatges són proporcionades amablement per a la inclusió en aquesta web gràcies a la generositat dels científics de tot el món.

Aquesta web és la versió oficial en català de la BPoD. El creador de la BPoD, el MRC London Institute of Medical Sciences del Regne Unit, no es responsabilitza de la fidelitat de la traducció.